2024. 05. 2. csütörtök

Zsigmond
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Gazdasági együttműködésről tárgyalt Veres Pál az Egyesült Arab Emírségek nagykövetével Miskolcon

Gazdasági együttműködésről tárgyalt Veres Pál az Egyesült Arab Emírségek nagykövetével Miskolcon

Veres Pál, Miskolc MJV polgármestere hivatalában fogadta Saud Alshamsit, az Egyesült Arab Emírségek nagykövetét.

 

A városvezető bemutatta a diplomatának Miskolc természeti és kulturális értékeit, összefoglalta történelmét, vázolta gazdaságának jellemzőit. Veres Pál kiemelte, hogy a befektetők nagy érdeklődést mutatnak a város iránt, köszönhetően a támogató üzleti környezetnek, a fejlesztett iparterületeknek, a képzett munkaerőnek és képzési lehetőségeknek.

 

A nagykövet a találkozón úgy fogalmazott, hogy mindkét országban közös az, hogy jelentős természeti értétkekkel rendelkezik, ezek jövője a döntésektől és a bölcsességtől függ. Saud Alshamsi kiemelte, hogy érkeznek hozzá befektetői érdeklődések Magyarország iránt, tőle pedig útmutatást és javaslatokat várnak.  Ezért szoros együttműködést ajánl, és szeptember 28-án visszatér Miskolcra, arra az üzleti fórumra, amit a BOKIK szervez. A diplomata hozzátette, hogy országa számos lehetőséget, jelentős támogatást és előnyöket kínál a magyar vállalkozások számára.

 

Miskolc MJV önkormányzata Veres Pál polgármester vezetésével folyamatosan keresi a kapcsolatot a belföldi és külföldi befektetőkkel, annak érdekében, hogy arra ösztönözze őket, hogy Miskolcot válasszák. Ezt a törekvést segíti a Miskolc Holding gazdaságfejlesztési igazgatósága, a már itt működő cégek támogatásával és a város ipari parkjainak fejlesztésével is.

 

Miskolc polgármestere, az Önkormányzat és a Miskolc Holding küldöttsége 2022 márciusában az Egyesült Arab Emírségekbe utazott az ottani gazdasági minisztérium államtitkárának meghívására, hogy részt vegyen azon a nemzetközi befektetői konferencián Dubaiban, ami az Emírségekben megrendezett világkiállítás zárórendezvénye volt. Az eseményen több partnerrel is kapcsolatfelvételre került sor jövőbeli üzletkötések és beruházások reményében.

 

Miskolc MJV önkormányzata az utóbbi években számos partnerrel felvette a kapcsolatot, valamint egyeztetéseket folytatott lehetséges beruházó cégek képviselőivel. Miskolc városvezetése jelenleg több partnerrel is előrehaladott tárgyalásokat folytat új beruházások létrehozásáról, ezek részletei és az érintettek kiléte a beruházók üzleti érdekei miatt egyelőre nem nyilvánosak.

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Nem létező áru
Több mint harmincmillió forint kárt okoztak azok a hamis termékek, amiket a legális áruk között találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési I…

További cikkek

Nem létező áru
Több mint harmincmillió forint kárt okoztak azok a hamis termékek, amiket a legális áruk között találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési I…