2024. 04. 21. vasárnap

Konrád
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Figyelem, újabb trükkel próbálkoztak az unokázós csalók!

Figyelem, újabb trükkel próbálkoztak az unokázós csalók!

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a lakosságot, hogy figyelmeztessék hozzátartozóikat, nehogy bűncselekmény áldozatává váljanak!

Az elmúlt napokban Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság illetékességi területén az unokázós csalók többször próbálkoztak idős emberektől pénzt kicsalni. Az elkövetők a telefonhívások alkalmával a kiszemelt áldozatokat azzal az ürüggyel keresték fel, hogy közeli hozzátartozójukat – gyermeküket, unokájukat – letartóztatták és szabadításukhoz pénzre van szükség.

A rendőrségre a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján szeptember 28-án összesen tizenkét esetben érkezett bejelentés unokázós csalással kapcsolatban, azonban az elkövetők minden alkalommal lelepleződtek, így pénz átadására nem került sor.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs és Megelőzési Osztály szakemberei azt alábbi tanácsokat adják:

Járjon utána, hogy valóban baj van-e, tegye le a telefont, majd hívja vissza hozzátartozóját!
Tegyen fel ellenőrző kérdéseket!
Ne hagyja, hogy sürgessék, próbáljon nyugodt maradni!
Hivatalos személy nem kér pénzt!
Ne adja meg adatait ismeretleneknek!
Ha felmerül, hogy bűncselekményt próbáltak meg elkövetni Ön vagy hozzátartozója sérelmére, hívja azonnal a 112-es segélyhívószámot!

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek

Miskolc mind a 18 körzetében indít képviselőjelöltet az önkormányzati választásokon a Mi Hazánk. Jómagam képviselő- és polgármesterjelöltként is megmé…