2022. 11. 29. kedd

Taksony
1 EUR 409 HUF
1 GBP 472 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Figyelem, újabb trükkel próbálkoztak az unokázós csalók!

Figyelem, újabb trükkel próbálkoztak az unokázós csalók!

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a lakosságot, hogy figyelmeztessék hozzátartozóikat, nehogy bűncselekmény áldozatává váljanak!

Az elmúlt napokban Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság illetékességi területén az unokázós csalók többször próbálkoztak idős emberektől pénzt kicsalni. Az elkövetők a telefonhívások alkalmával a kiszemelt áldozatokat azzal az ürüggyel keresték fel, hogy közeli hozzátartozójukat – gyermeküket, unokájukat – letartóztatták és szabadításukhoz pénzre van szükség.

A rendőrségre a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján szeptember 28-án összesen tizenkét esetben érkezett bejelentés unokázós csalással kapcsolatban, azonban az elkövetők minden alkalommal lelepleződtek, így pénz átadására nem került sor.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs és Megelőzési Osztály szakemberei azt alábbi tanácsokat adják:

Járjon utána, hogy valóban baj van-e, tegye le a telefont, majd hívja vissza hozzátartozóját!
Tegyen fel ellenőrző kérdéseket!
Ne hagyja, hogy sürgessék, próbáljon nyugodt maradni!
Hivatalos személy nem kér pénzt!
Ne adja meg adatait ismeretleneknek!
Ha felmerül, hogy bűncselekményt próbáltak meg elkövetni Ön vagy hozzátartozója sérelmére, hívja azonnal a 112-es segélyhívószámot!

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Amikor a séta kihagyhatatlan
Kedvenceinkkel is érdemes körültekintően kikapcsolódni Miközben a felelős állattartók különböző módszerekkel óvják kedvenceiket a kullancsoktól, g…

További cikkek

Tömény árverés a NAV-nál
Az igazán bátrak a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) vesznek alkoholt, például Merész barackot, Bükki vegyesgyümölcsöt, Avasi Keserűt, esetleg Hat k…