2024. 06. 13. csütörtök

Antal, Anett
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Fedél nélkül, éhen-szomjan – sajnos későn érkezett a segítség

Fedél nélkül, éhen-szomjan – sajnos későn érkezett a segítség

Állatkínzás miatt rendelt el nyomozást a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság, mert egy kiscsécsi családi ház udvarán egy láncra kötött, éhen-szomjan, kutyaház nélkül tartott kutyáról kaptak bejelentést. Sajnos a kutya életét a szakszerű orvosi ellátás ellenére nem sikerült már megmenteni.

Lakossági bejelentés érkezett 2021. december 5-én a délelőtti órákban egy kiscsécsi kutyáról, ami egy fához volt kikötve, a bejelentés adatai szerint nem volt az állatnak háza sem, és a hozzátartozók csak ritkán jártak a lakatlan ingatlanhoz.

A rendőrök azonnal a megadott címre mentek, ahol egy elhagyatott ingatlan, kerítés nélküli udvarán egy fa körül olyan nyomokat találtak, amelyek arra utaltak, hogy oda egy kutya volt kikötve. A ház nyílászárói részben hiányoztak így az egyenruhások az egyik helyiségbe benézve egy régi ágyon vizes szivacsokkal betakarva megpillantottak egy kutyát. Az állat élt, de a szólításokra nem reagált, járni nem tudott, fogai vacogtak.

Az elvégzett adatgyűjtés során a rendőrök megállapították, hogy az ingatlan tulajdonosa, – egy idős hölgy- elhunyt. Örökösei ritkán szoktak a házhoz járni, egyikük látja el a kutyát, ami mintegy egy éve élt kutyaház nélkül, láncra kötve, ritkán etetve-itatva, és sosem szeretve.

A férfi a rendőröknek elismerte szóban, hogy valóban nem tett eleget az állat ellátásának, amikor ma ide érkezett, akkor látta, hogy a kutya nem tud lábra állni. Ekkor levette róla a láncot és bevitte a házba, ahol betakarta, majd magára hagyta a magatehetetlen jószágot.

A férfi a rendőri intézkedés során önként lemondott az állatról, ami chippel és oltással sem rendelkezett.

A rendőrök kérésére a helyszínre érkezett a Babák Menedék Állatmentő Alapítvány vezetője, aki elmondta, hogy a kutya erősen alultáplált, dehidratált, átfagyott és életveszélyes állapotban van. A szakember a kutyát állatorvoshoz vitte, aki vizsgálata során alátámasztotta az alapítvány munkatársának megállapításait. Az eb az orvosi ellátás ellenére elpusztult.

Az ügy kapcsán a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság állatkínzás vétség elkövetésének gyanúja miatt rendelt el nyomozást.

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a hideg idő fokozottan igénybe veszi a szabadban tartott állatok szervezetét. Kérjük, hogy mindenkor gondoskodjanak állatuk részére élelemről, befagyott vizüket cseréljék és legyen egy száraz ház, helység, ahová az állat be tudja vackolni magát.

Amennyiben pedig lehetőségeiket meghaladja állatuk ellátása kérjenek segítséget az állatvédő szervezetektől.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a közeljövőben is kiemelt figyelmet fordít az állattartással kapcsolatos és hatáskörébe tartozó szabályok betartásának ellenőrzésére és a szükséges eljárásokat le fogja folytatni az állatok védelmének érdekében.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A Nemzeti Választási Bizottság úgy döntött, hogy újraszámolják az érvénytelen szavazólapokat, amiket a vasárnapi önkormányzati választás során adtak l…
Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …

További cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …