2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Fantasztikus sikerrel zárult az idei 4Ladies Cup-Hungary 2021

Fantasztikus sikerrel zárult az idei 4Ladies Cup-Hungary 2021

Nagyhajós pályaverseny a Balatonon – csak nőknek!

Idén, immár második alkalommal rendezték meg a 4Ladies Cup-Hungary-t, azaz a csak női résztvevőknek szóló nemzetközi, nagyhajós pályaversenyt Magyarországon.


Mi is a 4Ladies Cup-Hungary?

A 4Ladies Cup-Hungary az első, csakis női csapatok számára létrehozott nemzetközi, nagyhajós pályaverseny a Balatonon. A szervezők célja a kizárólag nők számára rendezett versenyek felkarolása a tavon és egy, az eddigi gyakorlattól teljesen eltérő, bár nemzetközi versenyeken gyakori versenyzési módszer bemutatása. A Balatonon számos, különböző típusú versenyt rendeztek, és rendeznek is, de ehhez hasonló először tavaly volt. Ez a megmérettetés az európai női regatták hagyományait követi, mint a Helga Cup, Sisi Cup, PMS Zena Regatta Horvátországban vagy a Ladies Only International Regatta Kijevben. A verseny lényege, hogy csak azonos típusú hajókkal, kizárólag nőkből álló csapatok versenyeznek.

  1. július 30. – augusztus 1. között Balatonföldvárra költöztek a hölgyek, hiszen e gyönyörű, békés kisváros szívében rendezték a versenyt. Ideális helyszín, hiszen a Tihany-Szántód közti „cső”-nek köszönhetően mindig fúj a szél, és nyáron pezsgő az éjszakai élet. A földvári mólóról tökéletes kilátás nyílt a pályaversenyre, jól áttekinthető, követhető, és élvezhető a 4Ladies Cup-Hungary, sőt a Stég-Bárból egy pohár bor, koktél vagy üdítő mellett is számos néző drukkolt három napon át. Az időjárás is kegyes volt, szél-napsütés-eső-vihar, mindenféle helyzetben zajlott a verseny.

 

A 4Ladies Cup-Hungary női regatta idei hivatalos versenyhajója – a Magyar J24 Osztállyal kötött megállapodás eredményeként – a J24-es, a világ legnépszerűbb One-Design hajója. Jelenleg több mint 5500 ilyen hajót tartanak nyilván a világon. Ezzel a hajószámmal a J24 a világ legnagyobb létszámú, tőkesúlyos One Design ISAF osztálya.

A J24-es osztályban szinte minden hajón versenyeznek hölgyek, sőt szép hagyományai vannak a csak nőkből álló egységeknek is. Magyarországon 1995 óta vitorláznak J24-es hajókkal, a versenyzés mellett igen kedvelt családi túrahajóként is. Az osztály különleges Mikulás partival zárja minden évben az aktív vízi időszakot, egyben megajándékozza az egyre népesebb „utánpótlás” sereget is. 2017-et követően 2023-ban ismét a magyar J24-es osztály rendezi majd meg az osztály Európa Bajnokságát Balatonfüreden.

A 4Ladies Cup alapító-szervezői: Sabján Annamária, Berecz Tímea, Tóth Viktória és Galla Viktória.

A 4Ladies Cup-Hungary megálmodója, Sabján Annamária így vallott a versenyről:

“Büszkék vagyunk arra, hogy bár a nevezett nemzetközi csapatok (a Covid-helyzet miatt) sajnos nem tudtak a versenyen részt venni, így is 13 egység indult, 5 hajóval bonyolítottuk a futamokat. Támogatóinknak köszönhetően soha nem látott mennyiségű, professzionális ajándékkal lephettük meg a hölgyeket már a startcsomagokban is, dobogósaink pedig minden eddiginél gazdagabb ajándékesőben részesülhettek. Külön megtiszteltetés volt számunkra, hogy a pénteki nyitóesten kerekasztal-beszélgetésben is részt vett
Hercsel Erik, J24 Osztálykapitány; a Női Kalóz Osztály örökös magyar bajnoka, Csillag Kati, valamint Galla Viktória, aki az egy héttel korábbi Kékszalagon a J24-es osztályban ezüstérmes lett. Szeretném megköszönni a Magyar Vitorlás Szövetség szakmai támogatását, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata helytállását. A Spartacus Vitorlás Egylet, mint a verseny helyszíni gazdája, Dr. Horváth István, elnök és Erdélyi Béla, versenyszervező, valamint Csima Katalin, versenyszervező professzionális munkája tette lehetővé a színvonalas, izgalmas verseny lebonyolítását. Köszönjük a közreműködésüket!” – mondta Annamária.

 

4Ladies Cup-Hungary 2021 – Versenyeredmények:

Első helyezett: Sabján Annamária, kormányos és csapata, aki a tavalyi 2. helyről lépett az élre.
Annamária Magyar Bajnok – Scholtz22 és YS3 hajóosztályban.
Magyar bajnokságokon dobogós: Cadet, 470 Scholtz22 és YS3 hajóosztályban.
Európa Bajnoki 3. helyezett Soling hajóosztályban.
Több magyar rendezésű tengeri versenyt nyert: BCC kupa, Spirit kupa, Seapromo.
Vis-PMS Nőnapi regatta kétszeres győztese.

Rendszeresen kormányoz J24-es versenyeken, női egységben.

Jelenlegi 4Ladies csapatában versenyzett Tóth Viktória is, aki szintén a 4Ladies Cup-Hungary egyik alapítója.

 

Második helyezett: Majoross Bea, kormányos és csapata, aki a tavalyi verseny győztese volt.
Bea az egy héttel korábbi Kékszalagon a Legjobb Női Kormányos címet is elnyerte a CODE 10 #1 nevű hajó kapitányaként.

Harmadik helyezett: Mórocz Ágnes, kormányos és csapata, akinek leányságában az a Tuss Réka is vitorlázott, akinek nagyapja a Kékszalag egyik alapítója.

Három izgalmas nap, az év legcsajosabb versenye!

 

További információ: https://www.facebook.com/4ladiescup

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Farkasházi Réka izgalmas nyara
Sztárvendégekkel ünnepli 18. születésnapját az ország egyik legnépszerűbb gyerekzenekara „Egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk, azt hiszem” - kezdi Far…
Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…