2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
Újságírói szeminárium Miskolcon

Újságírói szeminárium Miskolcon

Újságírói szeminárium MiskolconAz Európai Parlament Budapesti Tájékoztatási Irodája szerdán újságírói szemináriumot rendezett Miskolcon, melynek keretein belül a helyi sajtó képviselőinek tartottak prezentációkat napjainkban aktuális témakörökkel kapcsolatosan. A szegénység és társadalmi kirekesztés, az európai és a magyar munkaerő-piaci helyzet, a munkanélküliség, valamint az európai jogszabályi változások, stratégiák témában tartottak előadásokat Miskolcon a helyi sajtó képviselőinek. Az eseményen dr. Urkuti György a Világgazdaság című nemzetközi rovat vezetője az európai uniós aktualitásokról beszélt, valamint arról, megmenthető-e az euró.

A délelőtt folyamán az érdeklődő médiaszemélyiségek meghallgathatták, és kérdéseket tehettek fel Pilári Dorinkának, dr. Kósa Ádám európai parlamenti képviselő munkatársának, aki az új szemlélet a fogyatékosséggal élő emberek foglalkoztatásában című előadását prezentálta. Darina megszólalásában elmondta, a mai egészségügyi eszközök nem a társadalomba való beilleszkedést szolgálják, pedig a munka minden embernek az önbescsüléséhez tartozik.

A továbbiakban a szeminárium keretein belül dr. Dabasi Halász Zsuzsanna, a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi karának adjunktusa látta el hasznos információkkal a résztvevőket, hiszen a szegénységről és a társadalmi kirekesztésről állította össze dikcióját. 
Dr. Mózer Péter, a Szociálpolitikai és Munkaügyi Intézet Szociálpolitikai Igazgatóságának vezetője és Lővei Andrea, az Európai Parlament Budapesti Tájékoztatási Iroda sajtóattaséja a kurzus záró akkordjaként az Európai Parlament tevékenységéről, hatékonyságáról és reformjairól beszélt.

Vajtó László

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek