2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Eu hírek
  • »
  • Tényfeltáró küldöttség érkezik Magyarországra az uniós pénzek ellenőrzésére
Tényfeltáró küldöttség érkezik Magyarországra az uniós pénzek ellenőrzésére

Tényfeltáró küldöttség érkezik Magyarországra az uniós pénzek ellenőrzésére

Tényfeltáró küldöttség érkezik Magyarországra az uniós pénzek ellenőrzéséreTényfeltáró küldöttséget küld Magyarországra az Európai Parlament költségvetési ellenőrzési bizottsága, hogy az európai uniós pénzek felhasználásáról vizsgálódjon – erősítette meg a magyar sajtóban megjelent híreket csütörtök este Deutsch Tamás (Fidesz), az EP-bizottság alelnöke. Mint mondta, a testület erről aznapi brüsszeli találkozóján határozott. A delegáció jövőre látogat Budapestre. Hasonló küldöttség utazik Olaszországba, Görögországba és az EU-tagjelölt Horvátországba is.
 
Herczog Edit (MSZP), az EP-bizottság póttagja a hírügynökségnek arról számolt be, hogy a parlamenti testületnél szokásos minden évben meglátogatni egy-két uniós tagállamot vagy a tagságra aspiráló országot. Megerősítette, hogy az említett országok és Lengyelország mellett Magyarország neve is felmerült, de hangsúlyozta, hogy nem született döntés arról, melyik évben mely országokba látogat el a bizottság.

Tabajdi Csaba, az MSZP EP-delegációjának vezetője hozzátette, hogy szinte valamennyi EP-bizottság esetében szokásos felkeresni egy-két tagországot évente.

„Aki ebből hírt csinál, az nem ismeri, hogyan működik az Európai Parlament” – fogalmazott Tabajdi.

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…