2024. 05. 19. vasárnap

Ivó, Milán
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Eu hírek
  • »
  • Őrizzék meg az európai munkahelyeket! – Petíció az Európai Unió politikusaihoz

Őrizzék meg az európai munkahelyeket! – Petíció az Európai Unió politikusaihoz

A 85 ezer dohánytermelőt és az általuk foglalkoztatott mintegy 400 ezer európai munkavállalót képviselő Európai Dohánytermesztők Szövetsége (UNITAB) a Budapesten megtartott 33. kongresszusán petíciót fogalmazott meg a dohánytermesztést ellehetetlenítő uniós intézkedések ellen. A szövetség kérvényben szólítja fel az Európai Unió politikusait, ne folytassanak tovább olyan politikát, melynek hatásaként a gazdasági válság közepette munkahelyek szűnnek meg, egyes országok, térségek lakóit munkanélküliségbe, mélyszegénységbe taszítva.

A dokumentumot a szövetség mind a 13 tagországa eljuttatja kormányához, a kérvényt pedig az UNITAB Brüsszelbe továbbítja.

 

PETÍCIÓ

A 33. UNITAB kongresszuson résztvevő európai országok dohánytermelő szövetségeinek képviselői, akik 85 ezer dohánytermelőt és az általuk foglalkoztatott 400 ezer európai munkavállalót képviseljük, felszólítjuk az európai politikusokat, hogy
őrizzék meg az európai munkahelyeket !
Ne folytassanak olyan politikát, amellyel a gazdasági válság közepette munkahelyek szűnnek meg és ezzel egyes országok, térségek lakóit munkanélküliségbe és mélyszegénységbe taszítják.
Annak érdekében, hogy az európai dohány ágazat számára lehetővé tegyük az Európai Unió legszegényebb vidéki területein az életképesség és munkahelyek megőrzését, kérjük
•    az Európai Uniót, hogy olyan közös agrárpolitikát folytasson, amely elősegíti a mezőgazdasági sokszínűséget azáltal, hogy élőmunkaerőn és környezetbarát termelésen alapuló specializált farmokat tart fenn a túlzott versenyképesség ösztönzése helyett. A Dohány Termék Direktívát illetően kérjük az Európai Uniót, hogy arányos és hatékony intézkedéseket ösztönözzön a közegészség érdekében a globálisan és ideológiai alapon megfogalmazott támadások helyett, amelyek a dohányágazat tönkretételére irányulnak.
•    az európai politikusokat, hogy a WHO munkájával kapcsolatban tegyenek meg mindent, hogy a dohányzásellenes küzdelmet a fogyasztás oldaláról közelítsék meg és ne kapcsolják azt össze a dohánytermesztés visszaszorításával, amellyel így  munkahelyek szűnnek meg, mert a  munkanélküliség is káros az egészségre.
•    a tagországokat, hogy támogassák a munkahelyek megmaradását valamint a minőségjavító és egészségkárosító hatást csökkentő termelői modernizációs beruházások finanszírozását.
•    az általunk előállított termékeket felvásárló és felhasználó iparág képviselőit, hogy ismerjék el a kézi munkaerő értékét és költségét az európai dohánytermesztés iránti elkötelezettségükben és felvásárlási áraikban.
Budapest 2012.10.19.

a magyar dohánytermelők nevében        a portugál dohánytermelők nevében

a spanyol dohánytermelők nevében        a francia dohánytermelők nevében

a belga dohánytermelők nevében         az olasz dohánytermelők nevében

a svájci dohánytermelők nevében        a német dohánytermelők nevében

a lengyel dohánytermelők nevében        a görög dohánytermelők nevében

a bulgár dohánytermelők nevében        a horvát dohánytermelők nevében

a román dohánytermelők nevében

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek