2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Eu hírek
  • »
  • Még mindig növekszik a munkanélküliség az eurózónában

Még mindig növekszik a munkanélküliség az eurózónában

Az Eurostat legfrissebb adatai azt mutatják, hogy márciusban az eurózónában növekedett, az EU 27 országában pedig összességében stagnált a munkanélküliség márciusban.

Az eurózóna 17 országában februárhoz képest nőtt a munkanélküliek száma, míg februárban 10,8 százalék volt, addig márciusra ez az arány 10,9 százalékra nőtt. Ez azt jelenti, hogy egy hónap alatt 169 ezer munkahely szűnt meg a zónában. Ez az érték újabb rekord, ilyen magas munkanélküliséget nem mértek az euró bevezetése óta.

Az egy éve regisztrált adatokhoz mérten, ami 2011 márciusában 9,9 százalék volt, 2012 márciusára egy egész százalékkal nőtt a munkanélküliség az eurózónában.  17,4 millióan keresnek munkát jelenleg az övezetben. Magyarországon ez az adat 11,2 százalék volt.

A „rekordot” még mindig Spanyolország tartja 24,1 százalékkal, ahol februárban még „csak” 23,8 százalékon állt ez az érték. A második legmagasabb értéket Görögországban regisztrálták, az országot Portugália követi a sorban. A legalacsonyabb munkanélküliségi adatokkal továbbra is Ausztria, Luxemburg és Németország büszkélkedhet.  A 25 éven aluliak munkanélküliségi adatai sem csökkentek: 5,516 millió fiatalnak nem volt munkája márciusban az EU-ban, ami februárhoz képest 303 ezerrel  több munkanélkülit jelent.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek