2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Magyarország megszabadult az IMF hiteltől

Visszafizettük az IMF hitelt, Magyarország jobban teljesít!
Az Államadósság Kezelő Központ hétfőn átutalta az IMF-hitel még fennmaradt részét, ezzel Magyarország a Gyurcsány-Bajnai-kormány által felvett hitelt az utolsó fillérig visszafizette. Ez a magyar emberek teljesítménye. Saját erőnkből, külső segítség nélkül tudtunk megszabadulni a nyomasztó adósságtól – értékelte az ország teljesítményét dr. Mengyi Roland, országgyűlési képviselő.

Néhány évvel ezelőtt Magyarország olyan ország volt, amelyet egy lapon említettek Görögországgal. Akkor szinte elkerülhetetlennek látszott a pénzügyi, gazdasági katasztrófa. 2010-ben a magyar emberek döntésének köszönhetően azonban új kormány és új gazdaságpolitika vette kezdetét. Azóta mi talpra álltunk, egyre több területen egyre jobban teljesítünk, és most  megszabadulunk az IMF-hiteltől is. Eközben Görögország, amely ugyanazt a megszorításokra épülő politikát folytatja mai napig, mint a Gyurcsány-Bajnai-kormány, nemhogy kikerülne a gödörből, hanem újabbnál újabb mentőövekre szorul.

„Magyarországon a baloldal erkölcsileg 2010-ben bukott meg végérvényesen, de a gazdaságpolitikájuk tulajdonképpen már 2008-ban.Hiszen az IMF-hitel nélkül már 2008-ban elsöpörte volna őket az igazság, hogy alkalmatlanok az ország vezetésére” – emlékeztetett a hitel és a politika összefüggéseire dr. Mengyi Roland.

Az IMF hitelhez a bukott baloldal szélsőséges gazdaságpolitikája vezetett. Mert ők a saját zsebükön kívül legfeljebb csak a bankokét és a multik zsebét tömték, a magyar családokét soha. A közpénzeket és a nemzeti vagyont elherdálták, ellopták. Alkalmatlanságukat hitelekkel és megszorításokkal tömködték.  Az IMF-hitel 2008-as felvétele még rátett egy lapáttal erre az egyébként is a szélsőséges gazdaságpolitikára. A megszorításokra még több megszorítás jött. Nekik ez soha nem számított, hiszen ők egy napig se fizették meg az árát.  A magyar embereket és a 2010-ben hivatalba lépő kormányt terhelte a visszafizetés kötelezettsége. Ők mosták kezeiket…

A 2,15 milliárd euró értékű tartozást dollárban, euróban és angol fontban fizette ki a magyar állam. Az előtörlesztéssel 3,5 milliárd forint kamatköltséget takarított meg az ország.

„A bukott baloldal miatt kellett  ezt a számlát kifizetnie Magyarországnak, de nem értük fizettük vissza, hanem a magyar családokért, a gyerekekért, a fiatalokért, az idősekért, a magyar vállalkozásokért tettük” – jelentette ki dr. Mengyi Roland.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek