2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
KÖZVETLEN KAPCSOLAT EURÓPÁHOZ

KÖZVETLEN KAPCSOLAT EURÓPÁHOZ

KÖZVETLEN KAPCSOLAT EURÓPÁHOZAz újév elején mindenki számvetést készít, a Europe Direct Miskolc iroda is összegezte a 2009-es évet és elkészítette terveit 2010-re. Nowackiné Tóth Katalin irodavezető foglalja össze gondolatait az iroda tevékenységével kapcsolatban.

– Első évünkben a legfontosabb célkitűzésünk volt az irodánk és tevékenységeink széles körű népszerűsítése megyénkben. Igyekeztünk minél több célcsoportot megszólítani és mobil szolgáltatásunk, az Omni-Busz Plusz segítségével eljuttattuk az uniós információt megyénk kistelepüléseire és nehezen megközelíthető falvaiba is.

2009-ben elért eredményeinkből és tapasztalatainkból visszatükröződik a külső helyszínen adott személyes tanácsadásokra és az általános uniós információszolgáltatásra való igény, így a sikerre való tekintettel ezeket a tevékenységeinket 2010-ben is folytatjuk. Ugyanakkor, diákvetélkedők, pedagógusoknak és egyetemi hallgatóknak szervezett programok által célcsoport-specifikusabbá szeretnénk tenni szolgáltatásainkat. Az előző évben több alkalommal megrendezett komoly témákat boncolgató elméleti konferenciák helyett, több kisebb, gyakorlatorientáltabb és véleménycserére is lehetőséget biztosító fórumot szervezünk.

Főbb irányvonalak 2010-re

Az Európai Bizottság döntése alapján 2010 a Szegénység és Társadalmi Kirekesztés Elleni Küzdelem Európai Éve, így ennek szellemében keretprogramunk tevékenységei között szerepelnek majd a halmozottan hátrányos, illetve családon kívül nevelkedő gyermekeknek szóló programok, ezért programjaink palettáját igyekszünk színesíteni általános iskolások számára meghirdetett rajzpályázattal és kreatív napok szervezésével is.

Általános tájékoztatási szolgáltatásunkat az előző évben kialakított formában folytatjuk. Miskolci irodánkon kívül Ózdon állandó, saját kihelyezett információs ponton várjuk az érdeklődőket. Együttműködési szerződést kötöttünk az Enterprise Europe Network helyi képviseletével és a Zempléni Regionális Vállalkozásfejlesztő Alapítvánnyal, így kiadványaink eljutnak Sátoraljaújhelyre és környékére is. Közös programokat szerveztünk és készítünk elő a jövőben is a Miskolci Egyetemmel, annak Diákirodájával és az AISEC irodával. Folyamatos kapcsolatban állunk az EURES észak-magyarországi tanácsadójával és a Mobilitás Ifjúsági Szolgálat helyi képviseletével.

Honlapunkon a www.edmiskolc.eu -n , a naprakész uniós hírek olvashatók, az érdeklődők többek között megtalálhatják az Európai Uniót érintő főbb kérdésekre választ adó linkeket és kiadványaink listáját, továbbá vállalkozóknak szóló tájékoztatók közt böngészhetnek. Uniós pályázati lehetőségekről is lehet weblapunkon tájékozódni, érdemes rendszeres időközönként rákattintani.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek