2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Eu hírek
  • »
  • Európában óránként meghal egy ember kábítószer túladagolás miatt
Európában óránként meghal egy ember kábítószer túladagolás miatt

Európában óránként meghal egy ember kábítószer túladagolás miatt

Európában óránként meghal egy ember kábítószer túladagolás miattTudta-e, hogy az Európai Unióban körülbelül 12 millióan fogyasztanak – vagy fogyasztottak már valamikor – kokaint? Tudta-e, hogy átlagosan óránként egy európai polgár hal meg túladagolásban?

Tudta-e, hogy Európában évente 7–8 ezren halnak meg kábítószer-fogyasztás következtében? E súlyos kábítószer-problémák kezelésére az Európai Bizottság ma új tudatosságnövelő és tájékoztató kezdeményezést indított, az európai kábítószerügyi fórumot, amelynek elsődleges célja, hogy megmozgassa a társadalmat és növelje a kábítószerekkel kapcsolatos tudatosságot az Európai Unióban.

Az európai kábítószerügyi fórum célja, hogy a megosztott felelősség elvére építve mindenkit – csoportokat, egyéneket, szakembereket és a társadalom minden tagját – arra ösztönözzön, hogy írásban vállaljon kötelezettséget a kábítószer-probléma valamilyen módon történő kezelésére. A mai napon Jacques Barrot, a Bizottság alelnöke, Nikos Aliagas újságíró/tévésztár és Jerzy Owsiak újságíró/társadalmi aktivista jelenlétében, mintegy 120 uniós érdekelt részvétele mellett nagy nyilvánosságot kapó esemény keretében indította hivatalosan útjára az európai kábítószerügyi fórumot.

Jacques Barrot alelnök, a jogérvényesülésért, a szabadságért és a biztonságért felelős biztos kijelentette: „Az EU kábítószerekkel kapcsolatos új cselekvési tervének (2009–2012) egyik fő célja, hogy az európai szervezeteket és polgárokat aktív szerepvállalásra ösztönözze. E terv egyik fontos intézkedése a kábítószerügyi fórum. A fórum segítségével mindennapi tevékenységükben közelítjük meg az európaiakat, eszközt kínálva nekik arra, hogy kifejezzék véleményüket és szerepet vállaljanak.”

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…