2024. 10. 24. csütörtök

Salamon
1 EUR 402 HUF
1 GBP 483 HUF
Kezdőlap » Hírek » Eu hírek » Bokros Lajos Barroso mellett szavazott az EP-ben
Bokros Lajos Barroso mellett szavazott az EP-ben

Bokros Lajos Barroso mellett szavazott az EP-ben

Bokros Lajos Barroso mellett szavazott az EP-benBokros Lajos, az MDF európai parlamenti képviselője igennel szavazott szerdán José Manuel Barrosónak, az Európai Bizottság elnökének a szerdai újraválasztásakor. A képviselő, aki az EP-ben a konzervatív-reformer frakcióhoz csatlakozott, az MTI-nek azt mondta: előzőleg a frakció ülésén meghallgatták Barrosót, és úgy találták, hogy nincs vele szemben jobb jelölt. „Az ő munkájával szemben természetesen mindenki megfogalmazhat kifogást, de semmiképpen sem tudtuk támogatni azt az elképzelést, hogy akár elhalasszuk (a szavazást), akár szavazzuk őt le. Semmiképpen nem szerencsés, ha a gazdasági és pénzügyi válság kellős közepén kormányos nélkül marad az Európai Bizottság hajója” – jelentette ki Bokros.
 
Bokros Lajos szerdán azt mondta az MTI-nek: nem biztos abban, hogy az MDF-et ki fogják zárni az Európai Néppártból. A kereszténydemokrata irányzatú Európai Néppárt vezetősége a múlt héten egyhangú döntéssel felfüggesztette az MDF tagságát, és megkezdte a kizárási eljárást. A felfüggesztés indoka az volt, hogy Bokros nem a néppárti frakcióhoz csatlakozott az Európai Parlamentben.

Az MDF-es EP-képviselő emlékeztetett arra, hogy az Európai Néppártban benn van a Fidesz, és Szájer József, a fideszes EP-képviselők vezetője még a konzervatív-reformista EP-frakció megalakulása előtt közölte: nem fogják Bokrost meghívni egyetlen ülésükre sem – tehát őt már „eleve kizárták”.

A konzervatívokról ugyanakkor Bokros azt mondta: ez a frakció képes felvállalni az emberi jogok védelmét. A szlovák nyelvtörvényprobléma plenáris EP-ülés elé vitelének konzervatív frakcióbeli támogatását úgy értékelte, hogy a néppártiaktól különvált konzervatív frakció „bebizonyította létjogosultságát, sokkal jobban védi ilyen értelemben a magyar érdekeket is, mint a néppárti frakció”.

Kijelentette ugyanakkor, hogy a néppárti és a konzervatív EP-frakció között lehetséges az együttműködés, közös érdekek esetén, közös értékek jegyében.


(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

NAV: „Fekete bolt”
Közel kétszáz kiló fogyasztási dohányt, több mint száz karton cigarettát, hamis ruhákat és mosószert találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevet…

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp