2024. 10. 23. szerda

Gyöngyi
1 EUR 400 HUF
1 GBP 480 HUF
Kezdőlap » Hírek » Eu hírek » Az ED Miskolc nyári akciói
az-ed-miskolc-nyari-akcioi

Az ED Miskolc nyári akciói

A miskolci Europe Direct központ, az Európai Bizottság információs irodájaként nagyon fontos feladatának tartja, hogy minél többen tudjanak tájékozódni uniós hírekről, lehetőségekről és ez a tájékoztatás a nyári hónapokban se szüneteljen.

 
az-ed-miskolc-nyari-akcioi

Mivel az iroda helyszíne az ÉRÁK épületében van Miskolc Perecesen, ami sokaknak talán nem egyszerűen megközelíthető, ezért elhatározták, hogy mobil irodaként egy téjékoztató kiadványokkal és internetkapcsolattal rendelkező laptoppal felszerelt lakókocsival járják a megyét, és helybe viszik az információt az érdeklődőknek.

Részt vesznek falunapokon, kiállításokon, iskolai vetélkedőkön. Jártak a Fáy András Szakközépiskolában Miskolcon, ahol a diákok érdeklődhettek az őket érdeklő témákról, uniós továbbtanulási lehetőségekről. Az EU-val kapcsolatos keresztrejtvény kitöltése komoly fejtörést okozott a tanulóknak, de közösen (és némi internetes segítséggel) sikeresen megbirkóztak a feladattal, így játék közben tanultak meg sok mindent Európáról.

Részt vettek a Sajóvámosi Családi Napokon is, ahol főként EU-s munkavállalási lehetőségekről érdeklődtek a látogatók.

A Europe Direct Miskolc a Zempléni Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvánnyal és az Enterprise Europe Network-kel együttműködve, közösen vett részt a 17 éves hagyománnyal rendelkező programsorozaton, a Zemplén Expo Interregionális Kiállításon és Vásáron. A látogatók érdeklődve böngészték a színes ismeretterjesztő kiadványokat.

Az ED Miskolc nyári akciói Az ED Miskolc nyári akciói
Az ED Miskolc nyári akciói Az ED Miskolc nyári akciói

Tábori játékok az ED-vel

Júliusban, Europe Direct Miskolc csapata a Miskolc Városi Pedagógiai Intézet, diákönkormányzatoknak szervezett nyári táborának készít Európai Uniós játéksorozatot. A répáshutai erdei iskola eseményeinek palettáját tovább színesítik az unióról szóló vidám és kreatív programukkal. A játékok során a gyerekek kis csapatokat alkotva felszabadultan vetélkedhetnek egymással, és közben a különböző feladatok, mint a tagország kirakó és bemutató, színész, híres ember, ország-zászló felismerő játékok és kvíz segítségével közelebbi kapcsolatba kerülnek az EU-val.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Jubileumi trófeamustra
Hideg, de napsütéses idő fogadta az érdeklődőket Szelcepusztán, az ÉSZAKERDŐ Zrt. jubileumi, 15. alkalommal megrendezett trófeamustráján, ahol a szarv…
NAV: Illatozó alkatrészek
Az M5-ös autópálya Bács-Kiskun vármegyei szakaszán akadt fenn csaknem ezer üveg hamis parfümmel egy bolgár furgon. A szakértő közel 17 millió forintra…

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp