2024. 10. 24. csütörtök

Salamon
1 EUR 402 HUF
1 GBP 483 HUF
Kezdőlap » Hírek » Eu hírek » Alakuló plenáris ülést tart az Európai Parlament
Alakuló plenáris ülést tart az Európai Parlament

Alakuló plenáris ülést tart az Európai Parlament

Alakuló plenáris ülést tart az Európai ParlamentVezető tisztségviselőinek megválasztásával megtartja alakuló plenáris ülését kedden az Európai Parlament. Az ülést a leköszönő elnök, a német néppárti Hans-Gert Pöttering nyitja meg reggel. A testület megválasztja új elnökét, Pöttering utódát. A két jelölt a szintén néppárti, lengyel Jerzy Buzek és a svéd Eva-Britt Svensson (Egyesült Európai Baloldal – Északi Zöld Baloldal frakció), de utóbbinak gyakorlatilag nincs esélye. Megválasztják az EP 14 alelnökét is, az egyik jelölt – és szinte biztos „befutó” – erre a posztra Schmitt Pál (Fidesz).

 

A júniusi európai parlamenti választáson a szavazók összesen 736 képviselőt küldtek az Európai Unió választott parlamentjébe. Ezek 7 frakcióba tömörülnek, 28-an pedig frakción kívüliek. Magyarország 22 hellyel rendelkezik, a határon túli magyar pártok összesen 5 képviselőt küldtek az EP-be.
 
/MTI/

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

NAV: „Fekete bolt”
Közel kétszáz kiló fogyasztási dohányt, több mint száz karton cigarettát, hamis ruhákat és mosószert találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevet…

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp