2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

A Zöld Energia Bizottság is elismeri Miskolc eredményeit

A Strasbourg Club Zöld Energia Bizottságának hírlevelében olvashatunk Miskolcról, illetve az elmúlt évek környezetbarát fejlesztéseiről. Így, többek között városunknak a geotermikus energiafelhasználás terén betöltött kiemelkedő szerepéről, a Zöld Nyíl projektről. Arról is szólnak, hogy Miskolc az első magyarországi város, mely zöld mintavárosként a Zöldebb Városokért (Green City) Mozgalom alapelvei mentén fogalmazza meg jövőképét és városfejlesztési stratégiáját, konkrét intézkedéseit pedig a fenntarthatóság köré építi. A borsodi megyeszékhely a civil szervezetek és a lakosság zöldítési programjait is támogatja, ilyenek a város partfalainak, tűzfalainak növényekkel való befuttatása vagy a közösségi terek évelőkkel való betelepítési támogatása, továbbá részvétel a Magyarország legszebb konyhakertje pályázatban is.

A Strasbourg Club keretein belül működő, grazi székhelyű Zöld Energia Bizottság 2013 januárjában alakult. Tagja 50, a területen jelentős szakmai know-how-val bíró európai város, köztük Miskolc, valamint számos környezetbarát üzleti technológia alkalmazásában érdekelt vállalat.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…