2024. 05. 20. hétfő

Bernát, Felícia
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Eltitkolt árbevétel a gépalkatrészek útvesztőjében

Eltitkolt árbevétel a gépalkatrészek útvesztőjében

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kockázatelemzés alapján folytatott ellenőrzést egy szerszámgépek és alkatrészek értékesítésével foglalkozó egyéni vállalkozónál. A vállalkozó évek óta minimális jövedelmet vallott be, pedig bevallásaiban jelentős összegű árbevétel szerepelt.

 

Az adózó egyéni vállalkozása mellett egy azonos tevékenységet folytató kft. ügyvezetője is volt. A kft. és az egyéni vállalkozó azonos üzlethelyiségekben értékesítette a termékeit, úgy, hogy a két vállalkozás árukészlete nem különült el.

 

A NAV az üzlethelyiségekben található számítógépekről lementette a készletnyilvántartási adatokat és megállapította, hogy az árukészlet mozgása sem a kiállított számlákkal, sem az online pénztárgép szerinti bevételekkel nem volt összhangban. Gyanús volt az is, hogy a vállalkozó átadott könyvelési iratai szerint veszteségesen értékesített, azaz olcsóbban adta el a terméket, mint amennyiért beszerezte. Ez nyilvánvalóan nem lehetett célja egy vállalkozásnak.

 

Végül beigazolódott, hogy a bevallásokban nem a valós árbevételét tüntette fel, így becsléssel állapították meg az eltitkolt árbevétel összegét. Ez csaknem 14 millió forint adófizetési kötelezettséget eredményezett.

Az adózó – részletfizetéssel – a teljes, elmaradt összeget befizette.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…