2024. 07. 26. péntek

Anna, Anikó
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Egy nap, amikor minden ENTER mellé rendőrt állítanánk

Egy nap, amikor minden ENTER mellé rendőrt állítanánk

A Biztonságos Internet Napján vármegyénkben is több helyszínen és programon hívták fel a figyelmet a szakemberek az internet veszélyeire és annak biztonságos használatára.

Miskolcon, a helyi plázában több diák vett részt azon a rendőrségi programon, ahol a biztonságos internethasználatra hívták fel a figyelmet a szakemberek. A bűnmegelőzési munkatársaink mellett a balesetmegelőzési programok is teret kaptak. A Biztonságos Internet Napja alkalmából akadálypályát és ügyességi feladatokból álló állomásokat állított fel a rendőrség Miskolc egyik plázájában a társszervek segítségével.

A „Kiber a víz az online csalóktól” című programot a miskolci Teleki Kollégiumban szervezte meg a főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya. A programon a Nemzeti Kibervédelmi Intézet munkatársai tartottak előadást az érdeklődőknek.

Ózdon a Bolyki Tamás Általános Iskolában Komoróczki Krisztián rendőr hadnagy tartott előadást a diákoknak a biztonságos internethasználatról.

A Felsőzsolcai Polgárőr Egyesület szervezésében a felsőzsolcai Szent István Katolikus Általános Iskolában, majd ezt követően a Kazinczy Ferenc Református Általános Iskolában bűnmegelőzési foglalkozásokat tartottak a két intézmény 8. évfolyamos tanulóinak.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály munkatársának, valamint a B-A-Z Vármegyei Polgárőr Szövetség képviselőjének előadásában az érintettek hasznos információkat kaptak a polgárőrség tevékenységének ismertetésén túlmenően a bullying jelenséggel, és az egyéb iskolai jogsértő jellegű cselekmények elkerülésének lehetőségeivel kapcsolatosan. Az előadók felhívták a jelenlévők figyelmét az online térből fenyegető veszélyek időben történő felismerésének fontosságára, a kiberbűnözők által alkalmazott kifinomult csalási módszereire is.  A rendezvényen részt vett a Miskolci Rendőrkapitányság Felsőzsolcai Rendőrőrsének munkatársa is, aki készséggel válaszolt a fiatalok által feltett kérdésekre.

 

e-intelem, azaz a tudatos internethasználat:

A legjobb zár és riasztó sem ér semmit, ha a tulajdonos átadja a kulcsot vagy a kódot, esetleg nyitva hagyja az ajtót és nem kapcsolja be a riasztót. Az interneten keresztül érkező veszélyek néhány egyszerű szabály betartásával elkerülhetőek:

  • Csak ismerős feladó által küldött e-mail mellékletét nyissa meg!
  • Soha ne adjon meg jelszót, PIN kódot e-mailben küldött kérésre!
  • Belépéskor mindig gépelje be az URL címet, ne a kapott linkre kattintva lépjen be az oldalra!
  • Online bankkártyás fizetésnél mindig győződjön meg arról, hogy valódi banki oldalon adja meg az adatokat, más oldalon (pl. kereskedő oldalán) ne adja meg azokat!
  • Felhasználói nevet és jelszót csak tanúsítvánnyal rendelkező (https előtag) oldalon adjon meg!

A biztonságos környezet megteremtésével, tudatos internethasználattal és adatainak fokozott védelmével biztonságosabbá teheti az internethasználatot.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Farkasházi Réka izgalmas nyara
Sztárvendégekkel ünnepli 18. születésnapját az ország egyik legnépszerűbb gyerekzenekara „Egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk, azt hiszem” - kezdi Far…
Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…