2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Bulvár
  • »
  • Türr-diákok érettségi találkozója Gyurcsány Ferenccel
Türr-diákok érettségi találkozója Gyurcsány Ferenccel

Türr-diákok érettségi találkozója Gyurcsány Ferenccel

Türr-diákok érettségi találkozója Gyurcsány FerenccelLakatos Krisztián is itt vacsorázott a családjával

Gyurcsány osztálytársaival mulatott

Nagy bulit csaptak az egykori Türr-tanulók, akiket még egy volt miniszterelnök is meglátogatott. Gyurcsány Ferenc tette tiszteletét Pápán a napokban megtartott 30 éves érettségi találkozón. Fleto a Türr István Gimnáziumban végzett éppen három évtizede.

 A híres pápai középiskolának több híres tanulója volt az elmúlt évtizedekben, köztük két politikus, két vetélytárs vitte a legtöbbre: Kövér László és Gyurcsány Ferenc. Ez utóbbi a 4A-ban járt és nem elsősorban a szorgalmával, tanulmányaival tűnt ki. Az egyik osztálytársa így emlékezett meg róla: „Fletó fineszes, helyezkedő gyerek volt, aki mindenben benne volt, csak ne kelljen tanulni.” Az exminiszterelnök tanulmányi eredménye azonban az érettségi előtt  meghaladta a négyes átlagot, de ez a 37 fős osztályban nem volt annyira kirívó teljesítmény, mert legalább harmincan hasonló bizonyítvánnyal büszkélkedhettek. Gyurcsány a Ki tud többet a Szovjetunióról? című vetélkedőkön azonban többször is jeleskedett… Osztályfőnökével Tungli Gyulával viszont nem volt a legfelhőtlenebb viszonya, ahogy meg is fogalmazta mások előtt: „akadt nézeteltérésünk”.

Türr-diákok érettségi találkozója Gyurcsány FerenccelA harminc éves érettségi találkozó a pápai temetőben kezdődött, hiszen már két Gyurcsány osztálytárs nem él, majd folytatódott a város külvárosában lévő másod osztályú Kellers étteremben. Ide feleségével, Dobrev Klárával és testőreivel érkezett, az ajtóban álló egyik ifjú pincérrel le is „jattolt”. A két testőr kint foglalt helyet míg a főnök bent szórakozott osztálytársaival. Az érettségi találkozókon szokásos, hogy az elmúlt öt évben történtekről beszámolnak az egykori diákok az egész osztály előtt. Fleto vidáman csak ennyit mondott mikor rákerült a sor: Fölösleges bármit is mondanom, hisz úgy is tudjátok mi történt velem az elmúlt esztendőkben – s leült. Hidegtál volt a svédasztalos  vacsorán sonkatekerccsel, kaszinótojással, sült csirkecombbal, kolbásszal töltött sertéskarajjal, salátával. Az egyik pincér elmondta, nem számítottak rá, hogy itt lesz a volt miniszterelnök, s előkóstolás sem volt. Különben jó hangulatban telt az éjfélig tartó buli, bár Gyurcsány Ferenc is láthatóan jól érezte magát, mégis korábban elhagyta a helyiséget, mint a többiek. Mielőtt elköszönt volna a társaságtól, az egyik volt osztálytársa autogramot kért tőle – a lányának. Hogy volt-e már ilyen híres vendége az étteremnek, az ifjú pincér így válaszolt: – Nemrég a megasztáros Lakatos Krisztián vacsorázott nálunk a családjával.  

Temesi László

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ábrahám Edit: „Sosem késő”
„Sosem késő” – akár ez is lehetne Ábrahám Edit mottója. A színésznő hatvan felett sem hagyja el magát, bomba formában van, és nyitott az újdonságokra …

További cikkek