2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Sztárportré és Hallgass Hazait heti hírek

Király Viktor azon szerencsés emberek közé tartozik, akiknek a munkája a hobbija is egyben. Elmondása szerint, ha szabadideje és ihlete is van, zenét ír.

New Yorkban punk zenekarban dobolt, amikor Magyarországra költöztek akkor is folytatta a zenélést. Egy szalagavatón léptek fel és egy dal erejéig énekelt is a dobok mögül. Sokan bíztatták, hogy énekeljen többet, de annyira lámpalázas volt, hogy a cintányérokat is úgy állította be, hogy elbújhasson mögöttük. Azonban az éneklést kezdte egyre komolyabban venni, 2008-ban megnyerte a Megasztárt és a megtisztelő címet: Ő lett az Év hangja.

Láthattuk már tanár szerepben is, a TV2-n futó Ének iskolájában fedezte fel a fiatal tehetségeket. Nagy álma, hogy Grammy – díjat kapjon, így alakítja az életét, minden erről szól.

Csodák pedig vannak – ezt bizonyítja a Children of Distance sikertörténete is, hiszen az, hogy három ismeretlen fiú (Nyári Roland, Somogyi Péter és Ács Róbert) az interneten levelezve hiphop csapatot alapítson, nem tűnt túl reményteli vállalkozásnak. Az élet azonban őket igazolta. 2007-ben áttörték az ismeretlenség kapuját, a hiphop.hu által megrendezett díjátadó gálán a Beforratlan sebek című dal bekerült az év öt legjobb hiphop dala közé.
Ezek után számos meghívásnak tettek eleget, televízió és rádióműsorokban szerepeltek.

2011-től sorra kapják az elismeréseket. A VIVA COMET-en három egymást követő évben hozták el az Év legjobb együttese díját (2011, 2012, 2013), és szintén ebben a kategóriában nyertek 2012-ben és 2013-ban a BRAVO OTTO díjátadón. A Transilvanian Music Awards-on az idei év legjobb hiphop csapata címet nyerték el. Október közepén Erdélyben már dedikálták a fiúk a Kedves naplóm című könyvet, ami dalszövegekkel, versekkel, fényképekkel és rajongók által készített illusztrációkkal teli kiadvány. A teljes riport itt meghallgatható: http://www.youtube.com/watch?v=IeiuNWaGKFQ

/Fekete Tímea/

„Ne add fel a gyerekkori álmaidat”

Ez az üzenet a Mystery Gang frontemberétől, Egri Pétertől való, aki egész életét gyerekkori álma megvalósítására tette fel, és ezek az álmok mára teljesülni látszanak.

Az idén tizenöt éves nemzetközileg is elismert, hazai és külföldi fesztiválok kedvenc triója nagyszerű időszakon van túl. Tavaly jelent meg az első magyar nyelvű albumuk, ami hihetetlen népszerűségnek örvend.

Szeptember 8-án, a Magyar Dal napján mutattak be egy olyan dalt, amire már hónapok óta készültek, egy régi Cseh Tamás dalt, a Budapest címűt. Izgalmas találkozása ez a ’70-es-’80-as évek szocio-szövegvilágának és a rockabilly zenének, Mystery Gang életérzéssel.

Hatalmas lehetőség és elismerés a trió tagjainak, hogy a világ legnagyobb zenei kiadója szerződtette le őket, az a kiadó, amelyik Madonna, Paul McCartney és Lady Gaga után a Mystery Gang-et emeli a világhírnév felé.


Firkin zenekar

A 2008-ban alakult őrült ír zenét játszó zenekar, már több mint háromszáz koncertet adott hazánkban és külföldön egyaránt. Nagy népszerűségnek örvend a csapat Kanadában, Svájcban, Belgiumban, Németországban, Csehországban. A francia rajongók egészen Budapestre követték kedvencüket, hogy az ötödik születésnapi koncerten együtt „tomboljanak”.

Első lemezük a 2008-ban kiadott Firkinful of  Beer, egy év alatt lett Aranylemez, második albumuk  Lord of  the Dance dalával Kanadában négy hónapon keresztül vezette a nemzetközi kelta slágerlistákat. Az idén megjelent Igyunk Pálinkát! című korong Fonogram – jelölést kapott.

Így jellemezték röviden és találóan a zenekart: „olyan zenét játszik a Firkin, ami szikrát pattint a térdekbe és a
talpak alá, sikolyokat és üvöltéseket fakaszt a torkokból a nagyszínpadoktól a kocsmákig.”

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ábrahám Edit: „Sosem késő”
„Sosem késő” – akár ez is lehetne Ábrahám Edit mottója. A színésznő hatvan felett sem hagyja el magát, bomba formában van, és nyitott az újdonságokra …

További cikkek