2024. 05. 21. kedd

Konstantin
1 EUR 386 HUF
1 GBP 451 HUF
Spitzmüller után Turán a bajnok

Spitzmüller után Herczig a bajnok

Spitzmüller után Turán a bajnokFegyházban járt Turi!

A Korda Racing Subaru Imprezával WRC-vel bevonult az ország egyik legszigorúbb büntetésvégrehajtási intézetébe Turi Tamás 2004-es ralibajnok. Két órával később ki is engedték, hogy részt vehessen a hétvégi Nyírség ralin, amit sérülés miatt feladott.

Turi a fegyházban (fotó: duen.hu)

„Pár évvel korábban Puhl Sándor egykoron kiváló játékvezetővel jártam a váci fegyházban focizni, most sem mondtam nemet a szervezők felkérésére. Érdekes látogatás volt, az biztos. A fegyház egy részét is megnézhettem, még cellákban is jártam. Szerencsére nincs ok, amiért bent tarthatnának, szabadon távoztam” – mondta viccelődve a miskolci származású egri Turi Tamás. „Az elítéltek nagyon örültek a beszélgetésnek, nem gyakran találkoznak civilekkel. Tetszett nekik nagyon az autó. Gondolom többségük régen látott már gépkocsit testközelben, pláne nem versenyautót. Be is indítottam a kedvükért a motort. Egészen oda voltak. Próba kör azonban nem volt. Az őrök még a slusszkulcsot is elvették, s nagyon vigyáztak nehogy valakinek kedve támadjon beülni, elbújni a járgányban. Érdekes látogatás volt” – összegzett Turi, aki a pécsi nagy bukás után igen örül, hogy el tud indulni a Nyírség ralin. „Csak a versenyen derül majd ki, hogy milyen a kondícióm. Még nem vagyok 100 százalékos, vannak fájdalmaim, de remélem kibírom. Szükség is lesz rá, mivel századmásodpercekre menő, kiélezett versenyt vívunk majd egymással minden szakaszon. Az autóval még nem nagyon találkoztam, bízom benne, rendben lesz. A cél számomra mindig ugyan az, a legjobbnak lenni. Most is szeretném megszerezni az első helyet!” – jelentette ki magabiztosan Turi Tamás.
A Nyírség ralit egyébként neve ellenére a máriapócsi prológot leszámítva nem a Nyírségben rendezték, hanem a Bodrogközben és a Zempléni hegyek közt  rótták a köröket a versenyzők. Mint kiderült Turi optimizmusa túlzott volt, az első gyorsasági után sérülése miatt fel kellett adnia a versenyt. A Nyírség ralit vasárnapi utolsó gyors után a Turán-Zsíros páros nyerte (Peugeot 207 WRC), az idei bajnok pedig a Herczig – Baranyai páros lett (Subaru Imrpeza WRC). Ezzel „lelökte a trónról” a miskolci Spitzmüller –Kazár párost.

Az autóverseny után újramérték a kocsikat, majd hosszas huzavona után kizárták  a Nyírség ralit megnyerő Turánt.

 

Spitzmüller után Turán a bajnok
 
Herczig lett az új bajnok
 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…