2024. 05. 19. vasárnap

Ivó, Milán
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Bulvár
  • »
  • Magyar zenekarok a nemzetközi hírnév kapujában – Special Providence és Pátkai Rozina

Magyar zenekarok a nemzetközi hírnév kapujában – Special Providence és Pátkai Rozina

A Special Providence az elmúlt tíz évben olyan stílust alakított ki a zenéjében, ahol a jazz elemek mellett egyaránt megtalálhatóak a kemény rock, a progresszív metál, és elektronikus zenei elemek is. Rendszeres fellépői hazai és külföldi kluboknak, fesztiváloknak. Koncerteztek már Japánban, Franciaországban, Ausztriában, de már Dél-Amerikában is ismerősen cseng a nevük. Októbertől indul az őszi turné, aminek első állomása október 17-én lesz az A38 koncerthajón. További állomások: Csehország, Németország, Dánia, Svájc és Hollandia. A hazatérés után sem pihennek a fiúk, ugyanis meghívást kaptak Indiába, egy rangos zenei fesztiválra, ahová decemberben el is utaznak. Ezután kezdik a negyedik lemez stúdió munkálatait, ami várhatóan jövő év áprilisában jelenik meg.

A Pátkai Rozina – Tóth Mátyás duó is sorra gyűjti be az elismeréseket itthon és külföldön egyaránt. 2011-ben Bossa Novas című műsorukkal különdíjat nyertek a Budapest Fringe Fesztiválon, majd ugyanebben az évben, Skóciában díjazták a duót. 2012 januárjában alakult a Pátkai Rozina Quartet, ami számos nemzetközi jazz-verseny sikere után Quintetté bővült. Az idén megjelent első album érdekességéről Rozina beszélt:

„Amikor az Independent Music Awards-ra bekerültünk az öt jelölt közé, akkor rengeteg megkeresés érkezett az amerikai rádiócsatornáktól, hogy küldjünk albumot, és arra gondoltunk, hogy akkor egy komolyabb albumot is megcsinálnánk ennek a jelölésnek az apropóján. Ez el is készült, és mire készen lett, addigra meg megnyertük a közönségdíjat. Úgyhogy ez ilyen szerencsésen alakult. ”

Rozináék október 14-én a Budapest Jazz Clubban lépnek fel, valamint 17-én a Pepita Oféliában egy irodalmi felolvasó est keretén belül adnak koncertet duóban.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek