2024. 05. 2. csütörtök

Zsigmond
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF
Kifizetődő az öngyilkosság?

Kifizetődő az öngyilkosság?

Kifizetődő az öngyilkosság?A szépségkirálynők a leginkább veszélyeztetettek

Egy, a szépségkirálynők életét összegző vizsgálat szerint: a szépségiparban dolgozó nők különösen veszélyeztetettek akkor, ha öngyilkosságról van szó.  Nekik érdemes biztosítást kötni erre az esetre is. Ugyanakkor Magyarországon, a hitel felvevők 35-40%-a köt életbiztosítást a lakáshiteleik mellé, ami öngyilkosság esetén is fizet.

Ma már öngyilkossági szándékkal is köthet bárki biztosítást, ezrekben mérhető azok száma, akik ezt a lehetséges halál okot is bekalkulálták. Míg korábban ez az esemény kizáró tétel volt a kifizetésnél, mára szinte valamennyi életbiztosítást kínáló szolgáltató is bevette csomagjába. Fontos kitétel azonban, hogy legalább két év teljen el a szerződéskötés és a halál, adott esetben az öngyilkosság között. – olvasható az egyik hazai biztosítási alkusz cég közleményében, amely 25 magyar biztosító ajánlatait vizsgálta.

Az életbiztosítással rendelkező ügyfelek többsége hitelfelvételhez, s annak mértékéig, kényszerből köt életbiztosítást, ám a többféle csomagból egyre többen választanak olyat, amiben az öngyilkossággal, mint biztosítási eseménnyel is számol az ügyfél és a szolgáltató is – tudtuk meg Németh Pétertől, a CLB Független Biztosítási Alkusz igazgatójától.

Az alkusz cég a 25 legnagyobb biztosítóval áll közvetlen kapcsolatban, közülük tizenháromnak van életbiztosítási csomagja, s ezeknek része az önkezűség is, mint halál ok. Az alkusz honlapján lehetőség van több életbiztosítást online összehasonlítani és a kiválasztottat meg is kötni. Az életbiztosítási szerződések megkötéséhez csak kivételesen magas, átlagosan 10 millió forint feletti – egyébként biztosítónként változó – értékhez kérik az ügyfél egészségi állapotáról szóló orvosi igazolást, de pszichológiai vizsgálatra még ritka esetben sem köteleznek senkit. Vagyis, a szerződéskötéskor egyáltalán nem derül ki, ha valaki a saját élete árán akarja pénzhez juttatni majd az általa megjelölt kedvezményezettet.

A pénzszerzésnek azonban nem ez a leggyorsabb módja, a szerződéskötés és az öngyilkosság között minimum két évnek kell eltelnie, s a szerződésnek természetesen a halál bekövetkeztekor is érvényesnek kell lennie. A biztosító a haláleset után annyit fizet – a szükséges dokumentumok bemutatását követő 15 napon belül -, amekkora értékre kötötte az ügyfél az életbiztosítását.  

Pszichológusok egyébként felhívják a figyelmet arra, hogy a szépségiparban tevékenykedő lányok különösen a veszélyeztetettek körébe tartoznak, ha öngyilkosságról van szó. Jó példa erre, a magyar Molnár Csilla Andrea, az  1985-ös Magyarország szépe, aki 17 éves korában követett el öngyilkosságot. Hasonlóan tragikus története az angol Carolin Pické esete, akit 1986-ban, 22 évesen választottak a legszebb nővé, a királynő nem igazán tudta elviselni a sikereket és az öregedést sem. 36 éves korában öngyilkos lett. Legalább ilyen elszomorító Nafisha Joseph, aki 1997-ben 19 évesen nyerte meg a Miss India versenyt. Párkapcsolati problémái miatt azonban 2004-ben ő is saját maga vetett véget életének.  Kísértetiesen hasonló események zajlottak le a Fülöp-szigeteken, ahol Maria Theresa Carlson  26 évesen lett az ország szépe. 48 éves korában az után lett öngyilkos, hogy összeházasodott egy helyi politikussal. 2008-ban lett öngyilkos Sahar Daftary, a 24 éves modell, akit korábban  Ázsia legszebb arcának választottak. Ő közel 50 méter magasról ugrott le, önszántából.

A királynők mellett, a szépségipar más hírességei is „veszélyben” vannak. Jó példa erre Anna Nicole Smith, a világ egyik leghíresebb playmate-je, aki gyógyszer-túladagolásban 39 évesen vesztette életét 2007 februárjában.-írja a biztosítástipp.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Eszter; Csabi a Rally Hungary-n
2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. Íme a nyilatkozatok a gyorsok után…