2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Bulvár
  • »
  • José Cura és Komlósi Ildikó a Budapesti Operabál sztárvendégei
José Cura és Komlósi Ildikó a Budapesti Operabál sztárvendégei

José Cura és Komlósi Ildikó a Budapesti Operabál sztárvendégei

José Cura és Komlósi Ildikó a Budapesti Operabál sztárvendégeiJosé Cura argentin tenor és Komlósi Ildikó magyar mezzoszoprán lesz a 15. Budapesti Operabál sztárvendége szombaton. A műsort este 8 órakor Mága Zoltán és zenekara indítja, 21 órakor bevonulnak a nyitótáncosok, Tokody Ilona pedig elénekli a Himnuszt. Richard Strauss Rózsalovag című operájának duettjét, Az ezüst rózsa átadását Komlósi Ildikó és Rácz Rita énekli, vezényel José Cura. Az argentin tenor előadásában a Soneto IV és a Somos novios című dalok hangoznak el. A negyven nyitótáncos ifjabb Johann Strauss Tavaszi hangok című keringőjére nyitja meg a bált, majd a két sztárvendég Lehár Ferenc A víg özvegy című operettjéből ad elő egy részt – ismertette a programot Korcsmáros Nóra, a bál műsorvezetője.

A közönséget az ExperiDance Táncegyüttes, musicalrészletek, jótékonysági tombolasorsolás és egyéb tánczene is szórakoztatja.

„Sok szeretettel jövök Magyarországra, nem csupán művészi elkötelezettségből” – mondta José Cura a sajtó képviselőinek tartott tájékoztatón Budapesten. A bécsi operabálba is meghívták, ő azonban a budapesti mellett döntött, ez mutatja, mennyire kötődik a városhoz – tette hozzá. Komlósi Ildikót 2003-ban ismerte meg, mindig nagy professzionalitással és odaadással dolgoztak együtt.

A bál Hamupipőkéje a fonyódi ápolónő Zsirai Judit, a mozgássérültek nappali foglalkoztatását szervező Varga Zsuzsanna, az alig 500 lelket számláló faluból, Feketeerdőről érkező Turner Pálma és Devecser Anikó, a Blikk szépe lettek. A hölgyek egy meghallgatás és cipőpróba után, a zsűri döntése alapján vehetnek részt a bálon – mondta el Kerényi Péter sajtófőnök.

A bál másnapján, vasárnap 1000 gyermeket lát vendégül az Operaház. Fogarasi Katalin, a programot támogató Klauzál Lions Klub elnöke elmondta: a hátrányos helyzetű gyerekek az ország különböző részeiből érkeznek, a többi között Nyíregyházáról, Balatonkeneséről, Kaposvárról, a Fóti Gyermekvárosból és az SOS Gyermekfaluból. A szervezet célja a gyerekek életének jobbá tétele, az esélyteremtés. A meghívott résztvevők Engelbert Humperdinck Jancsi és Juliska című operájából készült meseelőadást láthatnak, és meglepetést is kapnak.

Az Operabál újdonsága, hogy idén az Operaházzal közösen, annak megbízásából szervezik az eseményt, hiszen az Operaház immár nem csupán helyszínt biztosít, hanem házigazda is – fogalmazott Maráczi Ákos szervező. Hozzátte: az újdonságok mellett megmaradtak a hagyományok is, úgy mint a nyitótánc, a különtermek, vagy a Hamupipőke-választás.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ábrahám Edit: „Sosem késő”
„Sosem késő” – akár ez is lehetne Ábrahám Edit mottója. A színésznő hatvan felett sem hagyja el magát, bomba formában van, és nyitott az újdonságokra …

További cikkek