2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Hallgass Hazait – A magyar zenei műsor!

Fenyves Márk a Gutting Revue és a Round Nine zenekarok gitárosa, a két csapatban két végletet él meg.

A Gutting Revue első benyomásra ijesztő lehet a „véres” arcokat látva, de aki volt már koncertjükön, pontosan tudja, hogy nem veszik rémisztőre a figurát, inkább egyfajta figyelem felkeltésre törekednek, és arra, hogy egy átlagos koncertélménynél többet adjanak a közönségnek.

Előző zenekarával, a Gutting Revue kemény magjával nyolc év alatt négyszáz koncertet adtak külföldön. Folyamatosan dolgoznak, próbálnak tovább terjeszkedni. Külföldön, bár magyar nyelven folyik a koncert, sokkal nyitottabbak az emberek mindenféle bolondságra és imádják a zenekart.

A Round Nine viszont szelídebb, és jóval populárisabb vonalat képvisel. Énekesnőjük Molnár Márta egy új színt vitt a csapatba, ezáltal is a pop-os, soul-os hangzás került előtérbe. Tavaly készítették el bemutatkozó lemezüket és készülnek a koncertszínpadokon is megjelenni.

A nyíregyházi Jurij zenekar két tagja, Sándor Dániel és Győri Gábor nagy örömmel jelenti, hogy friss, ropogós két dalos kiadványuk nemrég megjelent.  Vége van, a címadó dala a lemeznek, ami egy pozitív kicsengésű dal a címe ellenére, egy szakításból induló új kapcsolat érzéseit mutatja be.

A Jurij 13 éve működik, rengeteg fesztiválon játszottak, de turnéztak a 30Y zenekarral, és a Vad Fruttikkal is. Úgy érzik nem elég, ha show-t csinálnak a színpadon, ehhez nagyfokú bátorságra is szükség van, hogy bevállaljanak olyan új elemeket, ami nem megszokott.

Eddig összesen öt albumot és három kislemezt készítettek, és ősszel új nagylemez érkezik.  Az idővel egyre magabiztosabb és rutinosabb zenekar ma már azt is ki tudja szűrni, hogy mi az, ami a közönségnek tetszeni fog és mi az, ami nem működik.

Tavaly márciusban Londonban koncerteztek, majd szeptemberben Berlinben, a Nemzetek Fesztiválján képviselték Magyarországot. A rajongók duplán örülhetnek, ugyanis nemcsak új album készül, hanem már nyilvános az új videoklip is, ami a Vége van című dalhoz készült.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Az utolsó pillanatban változtatott életén Peller Károly. Előszőr a térdei mondták fel a szolgálatot, aztán cukorbeteg lett. Hét évig rombolta a szerve…

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…