2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
Gianni Morandi meghódította a magyar hölgyeket

Gianni Morandi meghódította a magyar hölgyeket

Gianni Morandi meghódította a magyar hölgyeketA Peter Cerny Alapítvány javára énekelt

Világsztár énekelt a magyar koraszülöttekért. Gianni Morandi gyakran jótékonykodik Olaszországban, most hazánkban tette ugyanezt egy fergeteges koncerten. A húsz éves Peter Cerny Alapítvány javára gyűjtött a napokban a híres olasz művész, míg szeptemberben a magyar művészek fognak össze egy jubileumi jótékonysági műsor erejéig.

Ha nem is térden állva jött hozzánk, de alázatosan, kedvesen, kisfiúsan Gianni Morandi, aki csaknem négy évtizede a Térden állva jövök hozzád című nótával robbant be a San Remoi Dalfesztiválon a köztudatba és lett pillanatok alatt világsztár. A női szíveket megdobogtató szám tulajdonosára azóta hiába vártak a magyar hölgyek, ő nem ért rá személyesen is „dobogtatni”, csak most, amikor végre szakított erre a nemes feladatra jó három óra hosszat. Meg is lett az eredménye, majd szétszedték a rajongók a margitszigeti koncert után, szerintem ettől az elkésett elementáris fogadtatástól, most az ő szíve dobogott hevesebben…

A magyarországi Peter Cerny Alapítvány csábította ide, a húsz éves jubileum mégis csak jó alkalom volt megnyerni magunknak a nagy Gianni Morandit! Kisfiúsan mosolygott mindenkire, kedvesen állta a kérdezők, érdeklődők ostromát, igazán megnyerő volt, a hangja pedig még mindig a régi. Amit a színpadon művelt az felejthetetlen marad. Leénekelte a két szám erejéig társául szegődött  jóval fiatalabb üdvösségünket, Mészáros Árpád Zsoltot az Operettszínház tagját, aki szégyen szemre még bele is sült a szinte egyetlen világslágerünkbe, a Vágyom egy nő után-ba. Szerencsére mellette állt az igen segítőkész világsztár, aki megmentette a mi Árpádunkat a nagyobb égéstől, és ezzel a produkciót is…

A majd három órás koncert végén még arra is volt ideje, energiája, hogy hosszasan dedikáljon, sőt interjút adjon.

– Látja, mennyien szeretik még mindig Magyarországon, miért kellett ilyen sokáig várnunk erre a pillanatra? – kérdeztem a sztártól.

– Pedig volt egy halvány kezdeményezés évtizedekkel ezelőtt, hogy jöjjek, de nem volt soha pontos, precíz időpont – válaszolta. – Most volt, jöttem is örömmel! Jártam már Budapesten e egy filmforgatáson. Hetekig tartózkodtam itt és nagyon jól éreztem magam, egy igen szép magyar lánnyal össze is barátkoztam… Máskor pedig focizni jöttem ide, a színész válogatott ellen játszottam, mert beteg gyerekek javára gyűjtöttünk pénzt.

– Most is ezért jött Budapestre. Mióta jótékonykodik?

– Oh, már nagyon régóta. Odakint olasz énekesekből labdarúgó csapatot alakítottunk és ott tanultuk meg milyen ereje van a szolidaritásnak, a segítségnyújtásnak. Rendszeresen focizunk a beteg gyerekekért, így örömmel vállaltam el ezt a koncertet is a Peter Cerny Alapítvány felkérésére. Boldog vagyok, hogy végre Budapesten énekelhettem, hiszen közel vagyunk egymáshoz – alig ezer kilométerre lakhelyemtől, Bolognától – és már régóta terveztem a fellépést, de mint mondtam, nem az én hibámból eddig nem jött össze. De ígérem, nem kell évtizedeket várni, hogy újra Magyarországon lépjek fel.

– Vannak kedvenc magyar dalai, zeneszerzői?

– Az operettet nagyon szeretem, különösen Lehár, Kálmán melódiáit. A Vágyom egy nő után az egyik kedvenc dalom, gyakran éneklem.

– Hová tűnt évekre, évtizedekre el, hogy nem hallottunk semmit önről?

– A fénykorom a hetvenes évek elejére tehető, amikor több millió lemezt adtam el, beutaztam az egész világot. Utána évekre csend vett körül, nem kaptam számokat és nem is nagyon írtam, de a szerencse hál istennek a nyolcvanas években újra visszavitt a reflektorfénybe és azóta le se jövök a színpadról. Rengeteg a meghívásom, az olasz televízióban műsoraim vannak, minden rendben van körülöttem. Boldog vagyok, teljes az életem. A szerencsének – hangsúlyozom – nagyon fontos szerepe van hosszú karrieremben. Érettebb lett a zeném, a szövegem, és ami fontos, sikerült javulnom az előadásmódban is. Új dalokat írok, eddig életem folyamán körülbelül félezret énekeltem fel. Huszonöt filmben szerepeltem és színházakban is kaptam kisebb-nagyobb szerepet. Rendszeresen focizom és természetesen a Bolognának szurkolok. Persze azért a magyaroknak is, hogy újra a régiek legyenek.

Biztosak lehetünk benne, hogy Gianni Morandi hamarosan visszatér hozzánk – talán már szeptemberben a Peter Cerny Alapítvány húsz éves jubileumára, amelyre meghívta a műsort összeállító Csonka Zsuzsa énekművész, s láthatóan rábólintott a világsztár. A Müpában szeptember 17-én rendezendő jótékony gálát a gödi művészeti kurzus hozza létre.

Temesi László
 
Gianni Morandi meghódította a magyar hölgyeket



Jubilál a Cerny Alapítvány

1989. nyarán indult első  útjára a Peter Cerny Alapítványi Mentőszolgálat speciálisan felszerelt koraszülött mentő rohamkocsija egy esztergomi kisbabáért. Az úttörő szerepet vállaló alapítvány célja: biztosítani a koraszülöttek, beteg újszülöttek, csecsemők mentését, szállítását, intenzív ellátását és gondozását. A húsz év alatt csaknem 50 ezer (!) kis babán segítettek. Magyarországon minden 12. gyermek kis súllyal vagy koraszülöttként jön a világra. 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ábrahám Edit: „Sosem késő”
„Sosem késő” – akár ez is lehetne Ábrahám Edit mottója. A színésznő hatvan felett sem hagyja el magát, bomba formában van, és nyitott az újdonságokra …

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…