2024. 05. 3. péntek

Tímea, Irma
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF

Ezen a héten: Sztárportré visszapillantó!

Magyar portré 2009-ből – Szikora Róberttel!

(Részlet) Szikora Róbert: „Elsősorban keresztény vagyok, utána vagyok csak magyar, és csak utána zenész, és minden más. Meghalnék azért, ha valaki a magyarokat bántja. Ha kell, elmennék csatába. Persze nem ölnék meg senkit, de valahogy ott lennék. Nekem az a magyar, aki ezer évig meg tudott maradni, aki mindent ki tud találni, és a megfelelő pillanatban föl tud kiáltani az égnek. Ezért mindig megmarad, és nincs erő, ami elpusztítja.

 

Nálunk a templomban ki van téve egy szent, Pio atya. Ő egy olasz származású Szent, már életében az volt. A hetvenes években halt meg. A következőt mondta: „Magyarország egy olyan kalitka, amelyből egyszer még egy gyönyörű madár fog kirepülni. Sok szenvedés vár még rájuk, de egész Európában páratlan dicsőségben lesz részük. Irigylem a magyarokat, mert általuk nagy boldogság árad majd az emberiségre. Kevés nemzetnek van olyan nagy hatalmú őrangyala, mint a magyaroknak, és bizony helyes lenne erősebben kérniük hathatós oltalmát országukra!” Ezt mondta az a Szent Pio atya, akit már életében szentként tiszteltek.

Volt olyan, hogy kint kellett játszanunk szilveszterkor külföldön. Megkerestük a középhullámon a himnuszt, és akkor mindenki pityergett. Az a magyarság tudat, amikor nem tudod, hogy miért, de ha csak távolról, recsegve hallod a himnuszt, vagy a templom harangszóját, elsírod magad. Szeretek magyar lenni, a jó Istennek ez egy különleges adománya. Dicsőség Istennek! A régi himnuszunk ez volt: „Boldogasszony, Anyánk, régi nagy Pátronánk, nagy ínségben lévén így szólít meg hazánk: Magyarországról, Édes hazánkról, ne feledkezzél el szegény magyarokról.”

 

Molnár Szabolcs


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Tömérdek hirdetésben árult ingatlanokat egy férfi, miközben évente alig négy-öt számlát állított ki az őt megbízó tulajdonosoknak az eladott ingatlano…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan fejleszti digitális szolgáltatásait az egyszerűbb és kényelmesebb adózásért. A különböző online felüle…