2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Egy kattintás

Mindössze ennyi elég, hogy elénk táruljon a celebek világa. Megtudhatjuk hol, hogyan, kivel élnek, mit vacsoráznak, hol nyaralnak, vagy kivel “kaptak valakit lencsevégre”. A hozzászólások között a leggyakoribb, hogy “ugyan kit érdekel?”, “de unalmas már”, “mindenhonnan ez folyik” és sorolhatnánk. Mégis bizonyos, hogy a sztárvilágról szóló hírek a legnépszerűbbek, velük lehet a nyomtatott sajtó kívánt eladásszámait hozni, illetve a kattintások legnagyobb részét is a hírességekről szóló cikkek generálják.

Vezető hírek

Miért a sztárok kapcsolatairól, életéről szóló hírek a legfelkapottabbak?

A legtöbb ember – ha nem is vallja be – elégedetlen az életével, a testével, a kapcsolatával, a sikereivel, emellett azonban hajlamos azt gondolni, hogy a sztárok kapcsolatai tökéletesek, életük irigylésre méltó, külsejük hibátlan.

Mikor egy hangzatos címet olvasnak, hogy valamelyik hollywoodi híresség kapcsolata zátonyra futott, vagy a mindaddig példás párkapcsolatában épp hullámvölgy van, akkor saját megnyugtatásuk végett el fogják olvasni.

Igaz lehet az előbbiekben leírtak ellenkezője is, hogy abban találnak megerősítést, hogy a hírességek sem tökéletesek, ők is választanak rosszul, néha pizsamában, kócosan viszik a gyereket iskolába, és őket is megviseli egy szakítás, válás.

Nem hiba ez, nem is elítélendő, egyszerűen így működik az emberek többsége. Mindig és mindenki hasonlítja magát valakihez, és mivel a sztárok élete nyitott könyvként szerepel a médiában, a bulvárban, evidens, hogy sokszor rájuk esik a választás, nem a szomszéd házban élő nénire vagy a kisboltban dolgozó eladóra. Utóbbiak esetén nem érezzük, hogy ők valamit jól csinálnak, követendő példának sem tartjuk őket. Ez persze nem jelenti, hogy az értékrenddel baj lenne, de valljuk be, az egyszerű emberek, akik minden nap tesznek a jövőért, kitartóan küzdenek céljaikért, sikeresek, netán elismertek, vagy becsülettel ledolgozták életüket, szintén lehetnének példaképek.

A kíváncsiság

A másik életébe való bepillantás lehetősége azok között is csábító, akik egyébként nem szeretnének hasonlítani a sztárokra, nem irigylik életüket, de elolvassák a róluk szóló híreket. A közösségi oldalaknak “hála”, a sztárok kapcsolatban vannak a rajongókkal, a közönséggel. Egy-egy poszt, fotó vagy tweet a celebtől azt az érzetet kelti az olvasójában, hogy a másik közel áll hozzá, hogy ismeri.

A hamis képet mutató, megtévesztő bejegyzések mellett vannak igazán őszinte, bevállalósak is, melyek valóban azzal a céllal készülnek, hogy az emberek lássák, nem hibátlanok a sztárok sem, ugyanolyan problémákkal küzdenek a mindennapokban, mint bárki más.

Ezek a közösségi oldalakon megosztott tartalmak, gondolatok nagyszerű alapanyagot jelentenek a bulvársajtónak, akik képesek egy mondat jelentését egészen különös módon kicsavarni, hogy annak jelentése épp az ellenkezőjeként legyen értelmezhető.

Rengeteg témában gyűjt össze híreket a Filter.hu, ahol szemezgethet mindenki a legfrissebb és a legfelkapottabb cikkek közt. Nemcsak a sztárkapcsolatok, de a gazdaság, az életmód, a környezetvédelem, a tudományok vagy a gasztronómia iránt érdeklődők is kielégíthetik kíváncsiságukat az oldalon! /X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek