2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Bulvár
  • »
  • Bono, Sting és Timberlake is fellép a Hope for Haiti segélykoncerten
Bono, Sting és Timberlake is fellép a Hope for Haiti segélykoncerten

Bono, Sting és Timberlake is fellép a Hope for Haiti segélykoncerten

Bono, Sting és Timberlake is fellép a Hope for Haiti segélykoncertenBono, Sting, Justin Timberlake, Christina Aguilera és Alicia Keys is fellép a január 22-i Hope for Haiti televíziós adománygyűjtő koncerten – jelentette be George Clooney, a tucatnyi amerikai tévécsatornán sugárzásra kerülő jótékonysági műsor házigazdája. Közben számos híresség példamutatóan nagy összegű adományokat ajánlott fel a haitiak megsegítésére. A vasárnap esti Arany Glóbusz-gálán megszólaló Clooney elmondta, hogy több mint negyven híresség vállalta a szereplést a Music Television műsorában, amelyet a hálózat csatornáin kívül az ABC, a CBS, az NBC, a CNN, a FOX és az HBO televízió is élőben vesz át.

A program célja „megmutatni a Haitin élőknek, hogy az egész világ figyel rájuk” – fogalmazott a filmsztár.

A műsor bevételét a Vöröskereszthez, az UNICEF-hez, és egyéb, a haitiakat közvetlenül támogató segélyszervezetekhez juttatják el.

Clooney műsorvezetőtársa, a haiti származású Wyclef Jean énekes lesz, akinek a katasztrófa áldozatainak támogatására létrehozott Yele Haiti segélyalapját szintén támogathatják a program nézői.

A tévéműsor alatt elhangzó dalokat az iTune-on is hozzáférhetővé teszik, a letöltés bevétele pedig ugyancsak a segélyalapokat gazdagítja – ismertette Glooney.

Az Ausztrál Open megnyitása előtt, vasárnap megtartott jótékonysági bemutatón Roger Federer teniszcsillag Serena Williamsszel és más kollégáival 200 ezer dollárt gyűjtött össze a haitiak javára.

Az amerikai Not On Our Watch szervezet, amelyet Matt Damon, Don Cheadle, Brad Pitt és George Clooney hozott létre, bejelentette, hogy egymillió dollárral támogatja a katasztrófa sújtotta terület orvosi ellátását.

Gisele Bündchen brazil szupermodell a people.com szerint 1,5 millió dollárt juttatott el a Vöröskeresztnek. Sandra Bullock, Brad Pitt és Angelina Jolie az Orvosok Határok Nélkül szervezet haiti erőfeszítéseit támogatták egymillió dollárral. Madonna 250 ezer dolláros csekket töltött ki a Partners for Health számára. „Arra kérem a barátaimat és rajongóimat világszerte, hogy kövessék a példámat, és adjanak, amennyi tőlük telik” – toborzott követőket a popdíva. Lance Armstrong kerékpárversenyző LiveStrong Foundation elnevezésű alapjából szintén 250 ezer dollárt utalt át az Orvosok Határok Nélkül és a Partners in Heath szervezeteknek. Tiger Woods 3 millió dollár értékben egy mobil kórházat küld Haitira – jelentette be a golfsztár hip-hop mogul barátja, Russell Simmons.

Az amerikai Nemzeti Futball Liga (NFL), az NBA kosarasai, a baseball nagyjai (MLB) és a jégkorongozók (NHL) is nagy összegű adományokkal járultak hozzá a földrengés okozta károk enyhítéséhez.

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ábrahám Edit: „Sosem késő”
„Sosem késő” – akár ez is lehetne Ábrahám Edit mottója. A színésznő hatvan felett sem hagyja el magát, bomba formában van, és nyitott az újdonságokra …

További cikkek