2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Bulvár
  • »
  • A következő műsor vendégei: Claudia és Nemes András!

A következő műsor vendégei: Claudia és Nemes András!

Hallgass Hazait – A Magyar Zenei Műsor!
Balla Bettina Claudia első komolyabb találkozása a zenével az általános iskola második osztályában történt, ezután egy évvel már zongoraórákra járt, és saját dalocskáit kezdte írni. Életében a zongora a legfontosabb szerepet tölti be, elmondása szerint nem tudja felülmúlni semmi és senki.

2013 őszén megjelent lemezén az akusztikus-jazzes elemek dominálnak, a megfelelő műfaji behatárolás: fuzionált crossover-es pop. Dalait azoknak ajánlja, akik nyitottak a mélyebbről eredő, szomorkás, de mégis reményteli érzésekre. Ő maga is romantikus típus, ha képpel szeretné ezt illusztrálni: „Olyan, mint a napsütés az esőben, plusz szivárvány…”

A zene mellett a Semmelweis Egyetemen a méhnyak rák megelőzését kutatja, és felhívja a figyelmet a szűrés fontosságára, hiszen megfelelő ellenőrzés mellett ez a betegség megelőzhető.


Nemes András
kilenc éve indította útjára a Pluto zenekart, aminek ő az énekese és gitárosa. A négytagú zenekar öt lemezt adott ki az évek során eddig, és fellépésről fellépésre járnak, egy kialakult törzsközönséggel. A klasszikus, három gitár, egy dob felállás jellemző a koncertjeiken, de András  kacérkodik a gondolattal, hogy néhány nagyobb alkalom erejéig bevonjon kéttagú fúvós szekciót, szaxofon és trombita formájában.

A 40 éves zenész amúgy a bakelit lemez szerelmese, és nemrég egy új csapattal is elkezdett dolgozni. A vadonatúj zenekar a Stukker nevet viseli, András itt, mint basszusgitáros közreműködik, és country-s dalokat játszanak. Ezen kívül a volt Biorobot duó archív felvételeit felkutatva, kiadott egy lemezt, ami az első és utolsó albuma a duónak.

A Pluto zenekar tagjainak ugyan nincs polgári foglalkozása, de a dobos kivételével mindenkinek vannak alkalmi munkái is – amik passzolnak a zenekari élethez – , így Andrásnak is, aki grafikai munkákkal egészíti ki a keresetét, és a Pluto működését is.

/Fekete Tímea/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…