2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
Zöld Mozgalom 2009 –ben pille palackokkal

Zöld Mozgalom 2009 –ben pille palackokkal

Zöld Mozgalom 2009 –ben pille palackokkalA Groupama Garancia Biztosító idén is útjára indítja Zöld Mozgalom kerékpáros családi rendezvénysorozatát az egészséges és biztonságos életmód támogatására. Erről tájékoztatta ma a sajtót dr.Bojtor László régióigazgató a városházán. Idén négy város – Miskolc, Győr, Szeged és Pécs – mozdul meg a LegZöldebb város címért.


A tét nagy: 1 000 000 forintos támogatás, melyet a városok a kezdeményezés zöld értékeivel összhangban valamely közérdekű, az egészséges életmódot támogató fejlesztésre fordíthatnak. Idén egy új kihívás is várja a városok lakóit: a cél, minél több pille palack összegyűjtésével gyarapítani az elnyerhető támogatást.

 A Groupama és az OTP Garancia egyesülésével létrejött, 2009. április 1-je óta Groupama Garancia Biztosító néven működő társaságnak a zöld gondolkodás az egyik alappillére. E szemlélet mögött olyan értékek jelennek meg közvetlenül vagy közvetve, mint a természet- és környezetvédelem, a családok egészséges életmódjának és a kiegyensúlyozott, emberközeli, és biztonságos életmód támogatása. A Groupama 2006-ban indította el a Zöld Mozgalmat. A kezdeményezés célja, hogy évről évre országszerte megmozgassa a családok apraját-nagyját az egészséges életmódra buzdítva, és ezt a hagyományt szeretné folytatni ebben az évben is

Mit kell tenni a részt vevő városok lakóinak? Roppant egyszerű: a cél, hogy minél többen vegyenek részt a Zöld Mozgalom családi napon, amelynek fő eseménye a kerékpáros felvonulás lesz, a házigazda, Till Attila vezetésével. Aki az első 500 között jelentkezik a felvonulásra, Zöld Mozgalom pólót kap emlékül. Ezenkívül már jóval a családi nap előtt műanyag palackok gyűjtésére alkalmas konténerek kerülnek kihelyezésre a városok központi helyein, majd a kerékpáros felvonulás végén a Biztosító összesíteni fogja, hogy mennyi palack gyűlt össze bennük.

Az a város, amelyben a résztvevők legalább egymillió pedálhajtást tesznek meg közösen – ez a kitűzött távon legalább 200 fő közös bringázásával biztosan megvalósul –, illetve ahol a legtöbb pille palackot gyűjtik össze, az 1 000 000 forinton felül még megkapja azt az összeget is, amely a jótékony célú árverésen Tilla kerékpárjáért befolyik.

 

Zöld Mozgalom 2009 –ben pille palackokkal

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek