2024. 06. 26. szerda

János, Pál
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
Zemplében a Bükk!

Zemplében a Bükk!

Zemplében a Bükk!Nem őrült meg ezen sorok írója, sőt a földrajzi neveket se keverte össze, az ok sokkal prózaibb: a csak kommandóként emlegetett Bükk bevetési alosztály Zemplénben tartott kihelyezett gyakorlatot a sátoraljaújhelyi kalandparkot tesztelték.


Zemplénben valami nagy készül – Sátoraljaújhely határában, a Magas-hegyen milliárdos beruházás keretében épül a libegőt, bobpályát, sípályát magába foglaló kalandpark, amely egy részét már használhatják is a turisták. A kalandpálya is elkészült. A nagyközönség előtt a kommandósok tesztelték a pályát.  Első sorban a mászáshoz szükséges ügyességet, egyensúly érzéket lehet tesztelni az akadályokon, amelyeket a hegyoldalt borító fák közt feszítettek ki. Van amelyik éppen csak a föld fölött van, de olyanok is akadnak amelyek 8-10 méteren fannak a fák törzse közt kihúzva. Igen csak kell mászni, kapaszkodni, ügyeskedni… „Komoly kihívás volt a pálya számunkra, ezért jöttünk. A sisak, a golyóállómellény, a fegyverzet megnehezíti a mozgást a terepen, de megoldottuk a feladatot. Igazi csapatmunka volt”- értékelt H. Zsolt megbízott alosztályvezető. Nevét, arcát, akárcsak kollégáiét biztonsági okokból nem fedhetjük fel. A zárt pályán is csuklyában, vagy arcfestéssel mozogtak, mint egy éles bevetésen… Ez a mi kommandónk, mint mondják a harcosok bekerülni nehéz, ki viszont nem annyira. Szóval oda kell tenniük magukat nap, mint nap, hogy hozzák a szintet.
Kölcsönös érdeklődés alapján látogatott el hozzánk a bevetési alosztály, s mint szóba került várhatóan máskor is ellátogatnak hozzánk. Úgy látom, hogy jó kis terepgyakorlat volt nekik. Szívesen látjuk őket, sőt más megyéből is jöhetnek a bevetési alosztályok” – magyarázta Szappanos István a kalandpark vezetője, miközben a kommandó eltűnt az erdő mélyén…a kommandóra várt még egy szökésben lévő fegyveres bűnöző elfogása – most szerencsére ez is csak edzés volt. Bár, mint mondták közben is szolgálatban voltak, tehát elég lett volna egyetlen telefon, s már száguldanak is az éles bevetés helyszínére.

 

Zemplében a Bükk! Zemplében a Bükk!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek