2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

„Vonja vissza a közgyűlés határozatát!”

Sok száz beteg és szimpatizáns, dolgozók, orvosok, a betegekből alakult civil szervezetek jöttek el ma délután három órakor arra a néma demonstrációra amelyet Miskolcon a megyeháza elé szerveztek. A Himnusz eléneklése és a petíció átadása után, a tüntetők csendesen elhagyták a teret.

A követelés – amelyet 10 732 beteg aláírásával támasztottak alá – hogy a megyei önkormányzat  közgyűlése vizsgálja felül azt a korábbi döntését, amely a fenntartásában működő egészségügyi intézmények integrációjáról szól.
Mint arról korábban hírportálunk is beszámolt, az önkormányzat februári közgyűlése úgy határozott,hogy a BAZ megyei Kórház legyen a megye új egészségügyi csúcsintézménye. Beolvad, és április 30-ával  megszűnik a szikszói II. Rákóczi Ferenc Kórház, a miskolci Szent Ferenc Rehabilitációs Kórház, a mezőkövesdi Mozgásszervi Rehabilitációs Központ és az Izsófalvai Pszichiátriai Szakkórház és Betegotthon. Az új szervezet május 1-jével kezdené meg a működését.
A keddi demonstrációt a Szent Ferenc Kórház megmentése érdekében szervezte a Miskolci Szív Egyesület, a Reumás Betegek Egyesülete, a Miskolci Fogyókúrázók Egyesülete, a Lélegzet Alapítvány és a Cukorbetegek Klubja.  A tüntetőkhöz csatlakoztak a mezőkövesdi intézmény dolgozói is, bár információink szerint Mezőkövesd várossal folynak a tárgyalások arról, hogy újra a városé legyen a Reuma Kórház. Az idén 25 esztendős kórház 1992-ig Mezőkövesd város tulajdonában volt, azután került 1993-ban a megyéhez.

A több mint 10 ezer 732 darab aláírást tartalmazó íveket, illetve a Szent Ferenc Kórház érdekvédelmi szervezeteinek a közgyűlés tagjaihoz intézett levelét -amelyben azt kérik, hogy a döntéshozók vizsgálják felül és vonják vissza döntésüket – Tóth Pálné, a Szent Ferenc Kórház szakszervezeti bizottságának elnöke és dr. Mikó József, a Miskolci Szív Egyesület elnöke adta át dr. Farkasné dr. Jakó Ildikónak, a megyei önkormányzat intézményirányítási főosztálya vezetőjének, illetve a főosztályhoz tartozó egészségügyi, szociális és gyermekvédelmi osztály vezetőjének, dr. Kacsándiné dr. Macsári Zsuzsannának.
Hírportálunk információja szerint, nem az ésszerű integráció ellen tiltakoznak az intézmények, hanem az ellen az eljárás ellen, hogy nélkülük, a fejük fölött döntöttek, az ígéretek ellenére.
OBE

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek