2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Villamosjármű közbeszerzés- még nincs lezárva

2010. november 2-án a Közbeszerzési Döntőbizottság közzétette honlapján határozatát  a CAF spanyol járműgyártó cég által a villamosjármű közbeszerzési eljárás ellen beterjesztett jogorvoslati kérelemre vonatkozóan.

A jogorvoslati eljárást még az ajánlatok benyújtásának határideje előtt indította el a CAF, ami érdemben – a kérelem hiányosságaira tekintettel – csak 2010. október 22-én indult el hivatalosan. A CAF jogorvoslati kérelmében egy általa feltett kérdésre adott Ajánlatkérő válasz jogszerűtlenségét vélelmezte arra hivatkozással, hogy az Ajánlatkérő a válaszával a Kbt.-be ütköző módon módosította a felhívását és a dokumentációját. A Közbeszerzési Döntőbizottság határozatában helyt adott a jogorvoslati kérelemnek, és 1.000.000 forint pénzbírság megfizetésére kötelezte egyetemlegesen az Ajánlatkérőket.

A meghozott döntés immár a harmadik eljárás lezárását akadályozza meg, és hátráltatja a projekt megvalósulását, csak úgy, mint Debrecenben is. Jelenleg az MVK Zrt. az Önkormányzattal egyeztet az ügyben, hogy a döntés után mi legyen a következő lépés, ezért kérjük a lakosság és a média képviselőinek a türelmét a végleges döntéssel kapcsolatban. Mint ahogy eddig is, lehetőségeinkhez képest most is mindent megteszünk a helyzet mielőbbi normalizálása érdekében. A végleges döntésről természetesen mind a média képviselőit, mind a lakosságot azonnal és részletesen tájékoztatjuk.
Miskolc Városi Közlekedési Zrt.
Projekt Igazgatóság

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek