2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Vigyázz, kész, vasárnap rajt – Tóth Gabival!

December 2-án, advent első vasárnapján nagyszabású rendezvénysorozat veszi kezdetét Kazincbarcikán.

Az „Adventtől új évig” tartó programok között megtalálják az ízlésüknek megfelelőt a komolyzene-rajongók; a gyermekes családok; azok, akik még hisznek a Mikulásban; a sportbarátok és mindenki, aki vasárnap délutánonként vevő egy kis könnyed, de mégis tartalmas szórakozásra.

Korzó zenével és bábjátékkal

Az „Adventtől új évig” programsorozat december 2-ai nyitóeseménye az „I. Adventi játszóház” lesz a Gyermekek háza-Kézművesházban. A 10 órakor kezdődő foglalkozáson asztali, ajtó- és ablakdíszeket készíthetnek a gyerekes családok.
A „Muzsikáló-templomok” első koncertjét alig fél órával később, a sajókazinci református templomban hallgathatják meg az érdeklődők. A ClaXoTon Quartet 10.30-tól kezdődő hangversenyén klarinéttal és szaxofonnal előadott dallamok csendülnek föl.
A város fényeinek felgyújtásával veszi kezdetét az „I. Adventi korzó” Kazincbarcika Fő terén 16.00 órakor. Szitka Péter polgármester köszöntője után a Kalamajka Bábszínház: „A legkisebb Mikulás” című darabját adja elő. A Kodály Zoltán Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Harmónia Kórusa karácsonyi dalokat énekel, majd hazánk egyik legjobb és legnépszerűbb fiatal magyar énekesnője veszi birtokba a szabadtéri színpadot. A színészi pálya felé kacsingató Tóth Gabi olyan slágerekkel szórakoztatja majd a közönséget, mint a „Fekete Virág”, a „Mi a szívemen, a számon”, az „Elég volt!”, a „Jöjj még” és a „Nem kell végszó”.

Gyertyagyújtás, adományozás közösen

A koncert után tombolasorsolással folytatódik a program, melynek részleteiről a Kazincbarcikai Mozaik november 30-ai számában olvashatnak (online is elérhető). A nyeremények között értékes ajándéktárgyak, ajándékcsomagok, vásárlási utalványok találhatók.
Az „I. Adventi korzó” 19 óra előtt az első adventi gyertya meggyújtásával zárul, amit a Fő téren elhelyezett hatalmas koszorún helyeztek el.
A december 2-ai korzó ideje alatt folyamatosan lesz vendéglátás, kézművesvásár, és kinyit a Szeretetkuckó, ahová adományokat, elsősorban tartós élelmiszert, játékokat, használt ruhákat várnak. Ezek további sorsáról helyi civilszervezetek bevonásával döntenek a szervezők, a Barcika Art Kft. munkatársai. Akik nem tudnak kilátogatni a vasárnapi rendezvényre, azok hétköznap 8-tól 18 óráig a művelődési központ portájára vihetik az adományokat.

Kazincbarcika Város Önkormányzata és a Barcika Art Kft. „Mézes-mázos” címmel mézeskalácssütő-versenyt hirdet a következő kategóriákban:

1. óvodai, iskolai csoportok;
2. háziasszonyok vagy a közösség örömére alkotók.
December 10-éig várják a mézes tésztából készült figurális és díszítéses sütiket az Egressy Béni Művelődési Központ épületébe. Minden nevező három mézeskaláccsal vehet részt a versenyben. A süteményekről szakértő zsűri mond véleményt és dönt a helyezések sorsáról.
A mézeskalácsokból december 16-án 15 órától kiállítás nyílik a művelődési központ előcsarnokában, az eredményhirdetést is ugyanekkor tartják.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…