2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Vigyázat, csalók járnak az önkormányzat nevében

A koronavírus-veszély miatt kialakult helyzetben, – a házi segítségnyújtásban nem részesülő – 70 éven felüliek ellátása az önkormányzatok feladata, ezt kormányrendelet írja elő.

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy körültekintően járjanak el, amikor idegent engednek be otthonukba.

Az önkormányzathoz érkezett bejelentés alapján magukat hivatalos szervnek kiadó ismeretlenek járják a várost. Fehér ruhát viselnek, és az otthonokba próbálnak bejutni, mondván a koronavírus elleni fertőtlenítést végzik, ezért pedig pénzt kérnek a lakóktól.

Az önkormányzat és semmilyen hivatalos szerv nem végez hasonló tevékenységet és nem kér, nem fogad el semmilyen összeget!

A rendészet munkatársai minden esetben kék vagy zöld egyenruhát viselnek, mellkasuk bal oldalán a rendészet jelvénye látható. Az egyenruha jobb mellén hímzett névkitűző van, a rendész így érkezik, de csak azokhoz, akik előzőleg jelentkeztek az ingyenes zöld számon.

 

A rászoruló idősek díjmentesen hívhatják a Miskolci Önkormányzati Rendészet zöldszámát, a 06 80 46-00-46-ot, amely a nap 24 órájában elérhető.

A rendészet munkatársai csütörtök délután kezdték meg a 70 év fölötti idősek felkeresését, a látogatások folyamatosak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…