2024. 05. 5. vasárnap

Györgyi
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF
Vészhelyzetet hirdetett Bajnai Borsodban

Vészhelyzetet hirdetett Bajnai Borsodban

Vészhelyzetet hirdetett Bajnai BorsodbanVeszélyhelyzetet hirdetett ki a kormány Borsod-Abaúj-Zemplén megye mindazon térségére, amelyet árvíz sújt – jelentette ki Bajnai Gordon Miskolcon hétfőn. Az ügyvezető miniszterelnök úgy fogalmazott: ilyen esetben gyorsabban jutnak anyagi segítséghez a védekezők. A megyében jelenleg több mint hatvan településen védekeznek az ár ellen.

Bajnai Gordon példásnak nevezte a védekezést, a katasztrófavédelem ellátja munkáját, rendőrök, polgári védelmi és vízügyi szakemberek, civilek segítik a munkát, sok az önkéntes, akiknek külön is köszönetet mondott. Emberemlékezet óta nem volt ilyen árvíz, özönvízszerű eső, belvíz, szélvihar az országban, egyszerre több helyen akadozik a közlekedés – mondta.

Az országban mindenki megmozdult nagyon sok önkéntes is részt vesz a mentésben, bajban ismerszik meg a barát, mindenhonnan jön segítség, jönnek szakemberek, rendőrök – tette hozzá.

A kormány nem érzi magát ebben a helyzetben ügyvezetőnek, teljes hatáskörben jár el feladatában, és Borsod mindazon térségére, amelyet az áradat fenyeget, veszélyhelyzetet rendelt el – tette hozzá Bajnai Gordon. A védekezés költségét központi forrásból fedezik, menteni kell a menthetőt – mondta az ügyvezető kormányfő, itt Borsodban a legsúlyosabb a helyzet, ez indokolta a veszélyhelyzet kihirdetését.

(MTI)


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek