2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
Vészhelyzetet hirdetett Bajnai Borsodban

Vészhelyzetet hirdetett Bajnai Borsodban

Vészhelyzetet hirdetett Bajnai BorsodbanVeszélyhelyzetet hirdetett ki a kormány Borsod-Abaúj-Zemplén megye mindazon térségére, amelyet árvíz sújt – jelentette ki Bajnai Gordon Miskolcon hétfőn. Az ügyvezető miniszterelnök úgy fogalmazott: ilyen esetben gyorsabban jutnak anyagi segítséghez a védekezők. A megyében jelenleg több mint hatvan településen védekeznek az ár ellen.

Bajnai Gordon példásnak nevezte a védekezést, a katasztrófavédelem ellátja munkáját, rendőrök, polgári védelmi és vízügyi szakemberek, civilek segítik a munkát, sok az önkéntes, akiknek külön is köszönetet mondott. Emberemlékezet óta nem volt ilyen árvíz, özönvízszerű eső, belvíz, szélvihar az országban, egyszerre több helyen akadozik a közlekedés – mondta.

Az országban mindenki megmozdult nagyon sok önkéntes is részt vesz a mentésben, bajban ismerszik meg a barát, mindenhonnan jön segítség, jönnek szakemberek, rendőrök – tette hozzá.

A kormány nem érzi magát ebben a helyzetben ügyvezetőnek, teljes hatáskörben jár el feladatában, és Borsod mindazon térségére, amelyet az áradat fenyeget, veszélyhelyzetet rendelt el – tette hozzá Bajnai Gordon. A védekezés költségét központi forrásból fedezik, menteni kell a menthetőt – mondta az ügyvezető kormányfő, itt Borsodban a legsúlyosabb a helyzet, ez indokolta a veszélyhelyzet kihirdetését.

(MTI)


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…