2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF

Veres Pál azonnali módosítást kért

Az MVK Zrt. és Miskolc MJV Önkormányzata több észrevételt kapott a műszakváltáshoz kapcsolódó járatindulások gyakoriságával kapcsolatban az elmúlt napokban. Mivel ezek a problémák a közbeszédben, az internetes fórumokon is megfogalmazódtak a járványügyi veszélyhelyzet miatti vitákban, ezért Veres Pál polgármester azonnali intézkedést kért a közlekedési vállalattól. Ezt követően az MVK Zrt. rugalmasan, az igények szerint módosította és módosítja menetrendjét.

 Így például az 54-es autóbusz esetében az utasok kérésére péntek reggeltől, 04:55-kor Felső-Majláthról egyszerre kettő csuklós autóbuszt indít a közlekedési szolgáltató.

Hasonló módon a Déli Ipari Parkot érintően is több változást vezettek be. Az egyik gyár kérésére módosult a közlekedési rend, hogy a megállóhelyeken ne alakulhasson ki tumultus.  A Déli Ipari Parkhoz közlekedő járatok esetében is megmaradt munkanapokon a munkanapi menetrend, és április 6-tól lesznek olyan indulási időpontok, ahol dupla csuklós autóbusz fog közlekedni.

Az MVK tapasztalatai szerint a jelenlegi járványhelyzetben a járművek 20-30 százalékos telítettsége is zsúfoltságérzetet kelthet az utazóközönségben. A szolgáltató ezúton is köszönetet mond az utasoknak türelmükért, valamint a visszajelzésekért, amelyek nagy segítséget jelentenek a menetrend korrigálása során. Bízik benne, hogy a rendkívüli menetrenddel és a rásegítő járatokkal együtt most már nagyobb biztonságérzetet adhat azoknak az utasoknak, akik a jelenlegi helyzetben nem tudnak otthonról dolgozni, és mindennapi munkavégzésükkel a város rendben tartását vagy az egészségügy működőképességét biztosítják. Az utasszámokat természetesen továbbra is kiemelt erővel figyeli az MVK, a későbbiekben is biztosítva, hogy az utasok a járművek fedélzetén is tarthassák a megfelelő távolságot egymástól.

A közlekedési vállalat arra is felhívja a figyelmet, hogy az utasoknak, az utazások előzetes megtervezésében segíthet a cég által üzemeltetett MobilON telefonos alkalmazás, vagy az interneten az MVK Zrt. honlapja, az www.mvkzrt.hu/valosidoben címen, amelyek a valós idejű járatinformációk alapján ajánlják fel az optimális útvonalat az úticélok eléréséhez.

Az MVK Zrt. továbbra is azt kéri az utasoktól, problémáikat, észrevételeiket, javaslatukat az iroda@mvkzrt.hu emailen jelezzék.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…