2021. 09. 25. szombat

Eufrozina, Kende
1 EUR 357 HUF
1 GBP 417 HUF

Véradók köszöntése

“A vérrel együtt nem csak egy darabot adnak a testükből, hanem a lelkük egy szeletével is megajándékozzák embertársaikat. Ezzel a nemes gesztussal az önökben élő jóságot is tovább adják” – méltatta az önkénteseket Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke a Magyar Vöröskereszt hétfő kora este, a Megyeházán rendezett véradó ünnepségén.

A közgyűlés elnöke szólt az önzetlen segítségnyújtás társadalmi fontosságáról.  Az alkalmat megragadva minden donornak megköszönte a véradáson való részvételét, s egyúttal felhívta a figyelmet a véradói kör bővítésére, különös tekintettel a fiatalok bevonására, hogy a jövőben is folyamatosan biztosítva legyen a vérellátás.

Kiss János, Miskolc alpolgármestere ugyancsak meleg szavakkal fejezte ki háláját a véradóknak. A véradás üzenete a társadalom, a rászorulók számára: „soha nem marad egyedül.” A legtöbbet adják egymásnak, névtelenül, amit adhatnak, a vérüket.  Dr. Molnár Attila, a MiskolciTerületi Vérellátó vezetője  kiemelte, hogy a véradók napja az 1988-as alapítása óta a méltó helyére került, kifejezi a tevékenység társadalmi megbecsülését. Tolmácsolta a betegek köszönetét a véradóknak, s megemlékezett a véradás szervezők munkájáról is.

Ezt követően a Ferenczy Sándor szakközép diákjai adtak kulturális műsort, majd Grubert Roland, a Magyar Vöröskereszt megyei igazgatója köszöntötte a véradókat  és a vendégeket. Megköszönte a donorok sok éves, évtizedes segítségét.

Az ünnepség zárásaként elismeréseket adtak át a sokszoros véradóknak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hajas Laci újra tanulónak állt Látványos bemutatók, fergeteges show-k, hazai és külföldi sztárfodrászok... A magyar fodrászszakma színe-java gyűlt …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum