2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Vendégek a Megyei Kórházban

Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője, Latorcai János, az Országgyűlés kereszténydemokrata alelnöke, és Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára, a KDNP alelnöke, látogatott el a  a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházba ahol Csiba Gábor,főigazgató főorvosa mutatta be, s együtt tekintették végig az elmúlt évek beruházásait, ma délután.


A vendégek érkezése előtt kora délután az Onkosebészeten oktatótermet adtak át ünnepélyes keretek között. A Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. 2 500 000 Ft támogatást nyújtott a Borsod- Abaúj- Zemplén Megye Betegeiért Alapítványnak. Az Intézmény vezetésének javaslatára az Alapítvány kuratóriumi döntés alapján az oktatást-képzést segítő a XXI. század igényeit kielégítő informatikai berendezéseket, eszközöket vásárolt a támogatási összegből. Beszerzésre kerültek egy nagyfelbontású nagyméretű interaktív kijelző és az ehhez kapcsolódó informatikai eszközök. A rendszer a kórházi hálózatra csatlakoztatva elérhetőséget teremt a radiológiai képalkotó vizsgálatok közvetlen megjelenítésére és a sebészeti műtőkből intraoperatív élő video demonstrációra is.

A modern technikai eszközök telepítésével sikerült kialakítani és berendezni egy olyan oktatótermet, ami biztosítja a mai kor igényeit kielégítő magas szintű oktatást.
2016. szeptember 1-jétől Kihelyezett Intézeti Tanszék (Miskolci Egyetem Egészségügyi Kar Gyakorlati Módszertani és Diagnosztikai Intézet Kihelyezett Intézeti Tanszék) kezdte meg működését a kórházban. A most átadásra kerülő oktatóterem az egyetem és a kórház közötti együttműködés eredménye, a kihelyezett tanszék része.

Fotó:OL

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek