2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
“Végórájukat élik az önkormányzatok is”

“Végórájukat élik az önkormányzatok is”

“Végórájukat élik az önkormányzatok is”“Főként a megyei és kistelepülések önkormányzatáról beszélek, bár a többiek sem lesznek rózsásabb helyzetbe, ha a javaslatban leírtakat megszavazza a parlament, – mondta Ódor Ferenc a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetségének és a megyei közgyűlés elnöke azon a sajtótájékoztatónk amelyet  „Központi költségvetési javaslat, amely veszélyt jelent az önkormányzati közszolgáltatásokra” címmel tartott ma délben.

   Kifejtette azt is, hogy  a 120 milliárdos elvonás csak az egyik része a forráscsökkenésnek, mert a  gazdasági helyzet miatt gyengén teljesítő vállalkozásoktól befolyó iparűzési adó-kiesés még legalább 50 milliárdot tesz ki. Az –az érv az elvonás mellett pedig, hogy meg kell nézni a betét és a hitelállomány arányát és az 500 milliárddal szemben csupán 437 milliárd van,  azért sántít, mert a két összeg nem ugyanazon önkormányzatnál található, hiszen ha így lenne, akkor a 3190 önkormányzat egyharmada nem lenne ÖNHIKI-s.

   Mind az oktatás, mind az egészségügy megsínyli ezt a költségvetést, s olyan károkat okoz, amelyet nagyon nehéz lesz kiheverni. A műtétek elmaradnak, emberek fognak belehalni, és ha az okatásból 37 milliárdot elvonnak 6000 pedagogust el kell bocsátani. Ki vállal ezekért a lépésekért politiki felelősséget? – tette fel az elnök többször a kérdést. Erre nincs válasz.- mondta.

   Az önkormányzatok szövetsége csatlakozik a költségvetés bevezetése elleni október 10-i demonstrációhoz és a megy házára is kitűzik a zöld zászlót .

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…