2024. 07. 17. szerda

Endre, Elek
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Vasgyári városrehabilitációs fejlesztési program

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Miskolc város leromlott városi területeinek rehabilitációja- Vasgyári program” című projekt célja a leszakadással veszélyeztetett városrészen koncentráltan megnyilvánuló társadalmi-fizikai-gazdasági problémák komplex módon való kezelése a területen élők társadalmi integrációjának elősegítése érdekében.
A projekt egyik pillére az érintett területen található önkormányzati tulajdonú szociális bérlakások korszerűsítése, komfortfokozatának növelése, műszaki megújítása. Energiahatékonysági szempontokat szem előtt tartva összesen 42 db önkormányzati szociális bérlakás megújítására kerül sor, javítva ezáltal a bérleményeket használók lakhatási életkörülményeit.
A Vasgyárban 2018. december 1-ig 10 lakás felújítása történt meg. A beavatkozások helyszínein fürdőszo-bák és WC-k kerültek kialakításra, nyílászáró csere történt, a szigetelt épületek elérték a CC energetikai besorolást, a lakások általános felújítása is megtörtént, továbbá azok komfortosak lettek.
A projekt részeként valósul meg a Vasgyári út 24. szám alatt található Közösségi Ház részleges felújítása, a telket körülvevő kerítés és park megújításával.
A Kabar utca 42-56. szám alatt a beavatkozások a lakófunkció teljes megszűntetésére irányulnak, itt 38 db rossz állapotú lakás megszüntetésére kerül sor, amelyből 14 db ingatlan elbontása már megtörtént. Cél az itt élők elköltöztetése, minőségibb életfeltételek megteremtése számukra.
A projekt következő pillére a Kabar utca rekultivációja, majd ezt követően egy játszótér kialakítása. Zöldfelület frissítés történik a Kolónia – liget 3 helyszínén a Topiczer – Lónyai M. – Irma u. – Kerpely utcák között, a 23415, 23422, 23427/5 hrsz. alatt. Ugyanitt gyerek-kondipark létesül.
A projekt 100% mértékben az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A TOP-6.7.1-16-MI1-2017-00001 azonosító számú, „Miskolc város leromlott városi területeinek rehabilitációja- Vasgyári program” című projekt bruttó 837 000 000 forintból valósul meg.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…