2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Városként ünnepelt Onga

Városavató ünnepséget tartottak pénteken megyénk legfiatalabb városában, Ongán. A köszöntőket követően a városnapot dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke nyitotta meg.

A művelődési ház nagytermében megrendezett ünnepségen Pelczné dr. Gáll Ildikó, az Európai Parlament képviselője mondott avatóbeszédet. Emlékeztetett az eddig megtett hosszú, rögös útra, amelyen az ongaiak végig mentek. Kitartásuknak meg lett az eredménye, elnyerték a városi rangot. Az alkalmat megragadva az új kezdet jelképét, a városkulcsot átadta dr. Madzin Tibor polgármesternek.

Tállai András önkormányzati államtitkár arról szólt, hogy a város nem csupán kő, aszfalt és házak egyvelege, hanem az emberek közössége, ahol a generációk egymásnak adják át a hagyományokat, értékeket. „Onga várossá válása Borsod-Abaúj-Zemplén, az ország sikere is”– szavak kíséretében átadta a város emléktábláját.

Demeter Ervin, megyei kormánymegbízott a város oklevelének átadása közben a kormány és a kormányhivatal támogatásáról biztosította Ongát.  Dr. Ódor Ferenc országgyűlési képviselő ugyancsak a közösség fontosságáról szólt, valamint gratulált az elvégzett munkához, amely eredményeképpen elnyerték a városi címet.

Dr. Madzin Tibor emlékeztetett rá, hogy hazánkban 346 város van, amelyek többsége az elmúlt évszázadban nyerte el a címet. Felidézte a város történetét, az újrakezdéseket, mire eljutottak a mához. Ongán teljes az infrastruktúra kiépítettsége, az utak aszfaltosak… A várossá válással kapcsolatban megköszönte mindenki munkáját, támogatását. Reményét fejezte ki, hogy valóra válik dr. Mengyi Roland gondolata: az ongaiak magabiztos, büszke, erős város lakói lesznek.

A városnapot dr. Mengyi Roland nyitotta meg. Ongát a változások földjének nevezte, hiszen itt vált át az Alföld végtelen rónasága a Cserehát szelíd dombvidékébe, itt válthatunk vidéket a megyén belül a legkönnyebben, mivel néhány kilométeren belül Borsodban, Abaújban, vagy Zemplénben találjuk magunkat, s Onga is változik, hiszen most már hivatalosan is városnak nevezheti magát. A jövőben sok-sok dolgos hétköznapra van szükség, hogy erős, büszke és magabiztos város legyen Onga. Ezzel kezdetét vette az egész napos városi ünnepség.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…