2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
Út- és játszótér-fejlesztés Mezőkövesden

Út- és játszótér-fejlesztés Mezőkövesden

Út- és játszótér-fejlesztés MezőkövesdenNagyobb, látványos és kisebb projektek, fejlesztések zajlanak Mezőkövesden párhuzamosan. Látványos változás a városban a Szent Imre Tagiskola felújítása, illetve ugyancsak nagy átváltozást fog jelenteni a városrehabilitációs projekt, valamint a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő fejlesztése is, ha a munkálatok elkészülnek.

A kisebb volumenű nyertes pályázatok között szerepel három út, illetve egy járda, valamint egy játszótér felújítása. A három út, a Bajcsy Zsilinszky, a Kavicsos-tó út, valamint a Bükkfa-köz útburkolatának felújítására az Önkormányzat a TEUT pályázaton mintegy 16,7 millió forint támogatás nyert, azonban az utak felújításának összköltsége mintegy 33,5 millió forint. A fennmaradó összeget pedig az Önkormányzat önerőként biztosítja. A TEKI pályázat révén megvalósított Sas úti járda felújításának bekerülési összege 5,3 millió forint volt, amelyre közel 4,5 millió forint támogatást nyert településünk.

Mindemellett a CÉDE pályázat révén mintegy 5 millió forintból megújult, új, korszerű játékokat kapott a Váci Mihály úti játszótér, amelyből a támogatási összeg 4,3 millió forint volt. Emellett az Önkormányzat önerőből finanszírozta a Kossuth út burkolatának felújítását, amely 7 748 000 forintba került. A munkálatokat október végéig az érintett utakon, illetve a játszótéren is befejezték. Mindezek révén mintegy 41,2 millió forintból, összesen 1,6 kilométer hosszú útszakasz burkolatát sikerült kicserélni.

Jó ütemben zajlik a Szent Imre Tagiskola felújítása is. Az „A” épületszárnyban már elvégezték az elektromossági és gépészeti munkákat, valamint a belső nyílászárókat 85%-ban kicserélték. A „B” épületben jelenleg kőműves, faljavítási, vakolási munkálatok folynak, míg a „C” épületben a tornaterem teljes rekonstrukciója zajlik. A külső munkákat illetően a „C” szárnyban az emeletráépítéshez szükséges tető acélszerkezetét már legyártották, és a helyére rakták. A napokban elkezdik az „A” épületben is a tető felújítását, míg a „B” épületben a külső liftakna építése van folyamatban, melynek elkészítését követően a homlokzat rekonstrukciós munkálatait hajtják majd végre.

A nagy beruházások is elkezdődnek. A település középső részének szennyvízhálózat-kiépítésével kapcsolatban is újabb lépcsőfokhoz ért el a munka, hiszen aláírták a kiviteli terv készítésével kapcsolatos szerződést. A városrehabilitációs pályázat esetében pedig elkészültek a látványtervek, s ha minden a tervek szerint alakul, jövő ilyenkor már elkezdik a tényleges munkát is. -MZS-

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek