2024. 06. 26. szerda

János, Pál
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Ünnepeltek a civilek

Évértékelő összejövetelt tartott a Kazincbarcikai Egyesületek Fóruma (KEF).
A város civilszervezetei hagyományosan minden esztendő végén ünnepi ülést tartanak, melyen amellett, hogy értékelik az óévet, elismeréseket is átadnak
.

 

A rendezvényre Dienes Mária, a KEF elnöke készített vetítéssel egybekötött beszámolót, mely a fórum keretein belül működő civilszervezetek 2012-es évben végzett munkáját mutatta be.
A KEF tavaly ünnepelte fennállásának tizenötödik évfordulóját, így 2011 különleges év volt. Ezt követte az idei, amikor a már jól működő tradíciókat, hagyományokat tovább vitték, és néhány új rendezvénnyel, eseménnyel is megfűszerezték. Az óév külön értéke, hogy az újonnan szerveződött Barcika Art Kft. és a civilszervezetek között egy olyan együttműködés indult el, ami példaértékű és jövedelmező lehet mindkét fél számára; ám leginkább a kultúrakedvelő barcikaiaknak adhat sok pluszt és újabb értékeket.


Civilektől civileknek

A KEF a tavalyi, jubileumi évben alapított egy díjat, melyet az elnökség a kiemelkedő önkéntes munkát végző személyeknek ítélhet oda.
Az első évben négy, minden további esztendő végén pedig egy-egy ilyen civil elismerést ad át a KEF ünnepélyes keretek között. Idén a díjat Kovácsné Tokai Edit, a Kazincbarcikai „Teljes Életért” Közhasznú Egyesület vezetője kapta. A méltatás és a vastaps után Dienes Mária KEF-elnök és Klimon István alpolgármester gratulált a kitüntetettnek.
Az ünnepi civil klub ülésen még egy rendhagyó eseményre került sor; Bene Sándornak, a kazincbarcikai tekesportért több évtizede munkálkodó, 2012-ben leköszönt klubvezetőnek egyesületi pólóval köszönték meg az eddigi aktivitását.
Az évértékelő civil összejövetelt a Kodály Zoltán Alapfokú Művészetoktatási Intézmény zenepedagógusainak műsora és kötetlen beszélgetés zárta.


Az idei Civil-díjas

Kovácsné Tokai Edit 32 éve dolgozik a Kazincbarcikai Városi Kórházban, 1990 óta az onkológiai gondozóban segíti a daganatos betegeket.
Munkája során felismerte, hogy az érintettek összefogása, a gyógyulás és a túlélés reményét adja a betegeknek.
2005-ben megszervezte a helyi és környékbeli, rosszindulatú daganatos betegségben szenvedők civilszervezetét, majd 2008-ban létre hozta a Kazincbarcikai „Teljes Életért” Közhasznú Egyesületet. 2009-ben eredményes munkája elismeréseként a Rákbetegek Országos Szövetségének elnökségi tagjává választották.
Kovácsné Tokai Edit rendkívül sokat tesz a rákbetegekért, tájékoztatásukért; programokat, rendezvényeket, ismeretterjesztő előadásokat szervez, segíti és bíztatja tagjait a rákellenes küzdelemben.
Humánus, empatikus egyéniség, kiváló irányító, szervező és kapcsolatteremtő képességekkel rendelkezik. A szervezet működésének motorja, meghatározó személyisége, időt és energiát nem kímélve végzi hosszú évek óta tevékenységét. Fáradtságot nem ismerő odaadással törekszik arra, hogy az egyesület tagjai újra teljes életet éljenek, hogy a nagymamák és családanyák visszanyerjék egészségüket, s újra érezzék azt, hogy teljes értékű emberek.
Emberséges, törődő magatartása, bíztató, bátorító szavai, mosolya, kedvessége számukra a reményt adja a gyógyulás hosszú és gyakran rögös útján, még a reménytelennek tűnő helyzetekben is. Ő az, aki megerősíti hitüket abban, hogy a rákbetegségből meg lehet, sőt meg kell gyógyulniuk.
Kovácsné Tokai Edit a Kazincbarcikai Egyesületek Fórumának elnökségi tagja 2011 óta.

(Képforrás: Barcika Art)

Balról Klimon István alpolgármester, Kovácsné Tokai Edit és Dienes Mária KEF-elnök.jpg

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek