2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Uniós támogatással megvalósult a Szendrői Hétszínvirág Óvoda felújítása

Az ÉMOP-2010-4.3.1/B pályázati kiírás keretében elnyert támogatásnak köszönhetően az óvodáskorú gyermekek elhelyezését biztosító, teljeskörűen akadálymentesített épület került létrehozásra az
„Esélyt az induláshoz” óvodai férőhelyek bővítése Szendrő városban című projekt megvalósításával.
A fejlesztés megvalósítására Szendrő Város Önkormányzata 84.769.295 Ft támogatást nyert,
a projekt 91,16 %-os támogatási intenzitással került megvalósításra. Az önerőt az önkormányzat saját forrásból finanszírozta.

A pályázat célja a Szendrői Hétszínvirág Óvoda Bem úti tagóvodájában a hátrányos helyzetű és sajátos nevelési igényű gyermekek óvodai neveléshez való hozzáférésének javítása,
az óvodai elhelyezés feltételeinek optimalizálása, a nevelőmunka hatékonyságának és minőségének javítása. A fejlesztés keretében megvalósítandó 4 óvodai csoport kialakítása lehetővé teszi az eddigi 2 feladatellátási helyen lévő óvoda-elhelyezés egy épületbe szervezett, gazdaságosabb működtetést és fenntartást, továbbá a hatályos előírásoknak megfelelő óvodai csoportlétszámok kialakítását.

A beruházás során megvalósították az épület bővítését, egy új épületszint építését, valamint az épület mindkét szintjének akadálymentes megközelíthetőségét és használatát.
Ehhez szükséges mozgássérült parkoló, rámpa és lift építése, valamint szintenként egy mozgássérült vizesblokk került kialakítása. A kivitelezés 2012 júliusától és októberig megvalósult. Az új épületbe ezt követően több új eszköz is beszerzésre került,
hogy a gyermekek fejlesztéséhez, neveléséhez a feltételek maximálisan rendelkezésre álljanak.

A fejlesztés hosszú távú célja az egész életen át való tanulás megalapozása, ezáltal a társadalmi kohézió erősítése, közvetve a gazdasági versenyképességének javítása.

A projekt az Európai Unió támogatásával, a Magyar Állam és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek