2024. 09. 26. csütörtök

Jusztina
1 EUR 396 HUF
1 GBP 475 HUF
Kezdőlap » Uniós támogatással bővítik a tiszaújvárosi rendelő intézetet
Uniós támogatással bővítik a tiszaújvárosi rendelő intézetet

Uniós támogatással bővítik a tiszaújvárosi rendelő intézetet

Uniós támogatással bővítik a tiszaújvárosi rendelő intézetet Korszerűsödik a térség járóbeteg szakellátása.

Az idei esztendőben tovább gyarapodik az intézményi szakellátások köre Tiszaújvárosban. A mintegy másfél milliárdos tervezetnek köszönhetően megújul a város és térségének alap-és járóbeteg szakellátása.

A projekt az Európai Unió, illetve az Új Magyarország Fejlesztési Terv 655 millió forintos hozzájárulásának köszönhetően valósulhat meg. Július 23-án Varju László, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkára és Koscsó Lajos Tiszaújváros polgármestere írta alá a szerződést a helyi városházában. Az önkormányzat saját erőből csaknem 800 millió forintot biztosít a terv megvalósításához.

A leendő  fejlesztési programban szerepel az egykori Általános Iskola átalakítása – átmeneti – egészségügyi célokat szolgálva, továbbá a már meglévő Városi Rendelő Intézet bővítése,                           korszerűsítése, amely biztosítani fogja az alap-és a járóbeteg, – ezen belül – az úgynevezett egy napos sebészeti szakellátást Tiszaújvárosban és a térségben élők számára.

Az aláírást megelőzően Koscsó Lajos az egészségügyi ellátás korszerűsítéséről, bővítésének szükségességéről elmondotta, hogy a több mint 30 éves épület a maga idejében is korszerűnek bizonyult,de a mai igényeknek már kevésbé felel meg. A leendő új épülettömbnek köszönhetően új szakellátásokra, bővített egészségügyi szolgáltatásokra lesz lehetőség.

Az aláírást követően Varju László és Koscsó lajos kézfogással is megerősítette a megállapodás valóraváltását.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek