2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Ülésezett a kövesdi testület

Az ovifoci program támogatásáról, a közbiztonságot növelő intézkedésekről tárgyalt a képviselő-testület május 28-án.

Az ülés elején az Ügyrendi és Szociális Bizottság új tagja, Pap Szabolcs tette le az esküt, majd pedig elhangzott a polgármesteri tájékoztató.
Ezt követően elsőként az önkormányzati intézmények, azaz a Mezőkövesdi Városgazdálkodási Zrt., a Mezőkövesdi Média Nonprofit Kft., a Mezőkövesdi Közkincs-tár Nonprofit Kft. 2013. évi gazdálkodásáról szóló beszámolóját és 2014-es terveit fogadta el. Emellett a Mezőkövesdi Kistérségi Társulás elmúlt évről szóló összefoglalóját is elfogadták.

FÜRDŐSZEZON Emellett a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő nyári felkészülését is megtárgyalta a testület. A fürdő 2014. március 3-tól részt vesz az Erzsébet fürdő utalvány programban, amely a nyugdíjasok számára kedvezményes belépést biztosít. Emellett módosították az árjegyzéket is, amelynek következtében új szállásadói jegyet vezettek be, így a szállásadóknak 100 db-t meghaladó jegyvásárlás esetén bruttó 1300 Ft-os egységáron kínál a fürdő felnőtt belépőjegyet. 2014. április 7. és 11. között elvégezték az előírt karbantartási munkálatokat, a vízforgatós medencékben teljes vízcserét végeztek a hatósági előírások szerint. Az élménygyógymedence-csempék javítási munkáit is elvégezték. Az elmúlt hónapokban átfestették a földszinti fedett öltözőket. Húsvétkor kinyitottak a külső pénztárak, a pénztárak takarítása, felkészítése is megtörtént. A pénztárakba 6 új számítógépet vásároltak.

FEJLESZTÉSEK Napirenden volt az Ovifoci program elindítása városunkban. Ennek keretében két műfüves pályát alakítanának ki az V. és a VI. óvodában. 2012-ben nyújtott be pályázatot az önkormányzat ennek megvalósítására. A pályázat sikerességéről nemrég kapott értesítést a városvezetés. Ezért az ehhez szükséges óvodánként 2 850 000 forint önerőt a képviselő-testület döntése értelmében a 2014. évi költségvetés terhére biztosítják.
A grémium elfogadta a Városi Rendelőintézet fejlesztéséhez kapcsolódó eszközbeszerzést érintő közbeszerzési eljárás kiírását, valamint a város Víziközmű rekonstrukciós tervét is.
Emellett a törvényi változások miatt szükségessé vált új települési hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerződést megkötését is támogatták a képviselők.
A Mezőkövesd Város Településrendezési Tervét és a Helyi Építési Szabályzatot is módosították. Erre azért volt szükség, mert a Mezőgazdasági Gépmúzeum újabb területtel gazdagodott, és ezt az új területet be kell integrálni a már meglévő területhez.
KÖZBIZTONSÁGÉRT Emellett jóváhagyták és támogatták a közbiztonságot növelő intézkedések megtételét. A Hősök terén és a Szent László téren a késő délutáni, esti órákban vannak, akik a közösségi együttélés alapvető szabályait, a minimálisan elvárható magatartásformát sem tartják be. Ennek a helyzetnek a megváltoztatása érdekében az Önkormányzat úgynevezett posztos rendőrt állít a két érintett térre, akik minden nap felügyelik a tér közbiztonságát. A képviselő-testület döntése értelmében, 2014. június 16-szeptember 14. között hétfőtől csütörtökig, illetve vasárnap 18 órától 22 óráig, pénteken és szombaton pedig 18 órától hajnal 2 óráig lesznek jelen az érintett területen a rendőrök. Ennek a költsége erre az intervallumra bruttó 2.337.000 Ft, amelyet az önkormányzat költségvetésének az általános tartalék előirányzat felhasználásával biztosítja.
Az ülés végén a testület törvényi változások miatt módosította Mezőkövesdi Művelődési Közalapítvány alapítványi okiratát, valamint hozzájárult ahhoz, hogy a Matyóföldi Íjász Egyesület kérelmét elfogadja, azaz a jelenlegi területük előtti, jelenleg egy kutyaiskola számára átadott területet is megkapják.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…