2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Újabb szakaszba került a Bolt és a Rákóczi utca ügye Szikszón

Szikszó városában nívós településközpont kialakítása”(ÉMOP-3.1.2/A-2f-2010-0003) program keretében újították fel a Bolt és Rákóczi utcákat.  A belváros két közlekedési útvonala most újabb szakaszba lépett: a hatósági engedélyeztetés során a napokban helyezik ki a közúti jelzőtáblákat.
A településközpont kialakítása beruházás értéke  430 846 ezer forint, amelyből  348 997 ezer forintot sikerült pályázat útján elnyernie Szikszó Önkormányzatának.

A Bolt utca felújításához 2012 tavaszán kezdtek hozzá, ahol az útszakasz nemcsak új aszfaltot kapott, hanem csapadékvíz elvezetőt és járdát is építettek. A program részeként 30 virágládát is kihelyeztek.

A  Rákóczi utca megújítása az egyik eleme a belváros megújításának. A korábban egyirányosított útszakaszt újra aszfaltozták,  és új parkolókat alakítottak ki. Ezzel megszűnhetett az előző időszak kaotikus parkolási problémája,  a térburkolattal ellátott parkolóhelyeken rendezetté vált a parkolás. Nemcsak közlekedési praktikusság miatt örül a város ennek   a felújításának, hanem látványban, rendezettségben is  előnyöket hozott ez a fejlesztés.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek