2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
Újabb projektek benyújtás és elbírálás előtt

Újabb projektek benyújtás és elbírálás előtt

Újabb projektek benyújtás és elbírálás előttTokaj város Képviselő Testülete úgy döntött, hogy pályázatott nyújt be egy 40 férőhelyes városi bölcsőde és a város- rehabilitációs program keretében, egy új városi piac létesítésére.

A tervek elkészültek, amelyek az elkövetkezendő hónapokban kerülnek elbírálásra.

A GYES csökkentésével mindenképpen úgy látja a testület, hogy szükség van egy új bölcsőde építésére. A magas létszámot az indokolja, hogy sokan járnak át a környékről Tokajba dolgozni, s várható, hogy az anyukák a gyerekeiket is magukkal hozzák, és este együtt mennek haza. A gyerekintézményt a Jókai út mögött, a játszótér mellé álmodták meg a tokajiak.

A piac kérdése már évtizedes probléma a település életében. A Szepesi utca a mai formájában nem tudja betölteni a piac feltételeit. Ezért a Szepesi utcán, az ÁNTSZ előírásainak megfelelően félig zárt piac épülhet a régi helyén, úgy, hogy kisebb helyet fog elfoglalni, mint a régi, s egyben a Szepesi utca megmaradó részét fásítani és parkosítani lehet, sőt még néhány parkolónak is adhat helyett. Ezzel a színház előtti zsúfoltság is enyhíthető.

-tokaj-

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…