2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Új külsőt kapott a középfokú tanintézmény Encsen

Közel kétszázhatvanmillió forintot költöttek a Váci Mihály Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium felújítására az abaúji városban. Az ünnepélyes átadást számosan tisztelték meg a B.-A.-Z. Megyei Önkormányzattól, a város polgármesteri hivatalától, illetve a társintézményektől.

 

A munkálatok kiterjedtek az iskola és a diákszálló akadálymentesítésére, hőszigetelésére, a nyílászárók és burkolatok cseréjére, hő-technikai korszerűsítésre, új kazán beépítésére, a melegvíz biztosításának napelemes formájára, a sportpálya felújítására. A pénteki avatóünnepségen Karsai Attila igazgató idézte fel a gimnázium éveit a kezdetektől, illetve tájékoztatást adott a beruházásról, amit a folyamatos tanulói létszám bővülése is indokolt. Beszédében megjegyezte, a felújítási költségen túl hétmillió-hétszázezer forintot költöttek információs és kommunikációs technikai eszközökre, bútorokra. – Külső segítség nélkül egyetlen oktatási intézmény sem tud kellőképpen dolgozni, és itt nem anyagiakra gondolok. Sokkal inkább a szándékra, ami erőt ad a munkához. Leginkább a szülői támasz és a környezet az, ami megfelelő impulzust ad a tennivalókhoz. Mindezek mellett mi szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mert olyan támogatója van iskolánknak, aki legalább olyan szívügyének tekinti a tanintézmény sorsát, mint az itt dolgozó kollégák. Dr Ódor Ferencről, a B.-A.-Z. Megyei Közgyűlés elnökéről, Abaúj megválasztott országgyűlési képviselőjéről van szó, hiszen folyamatosan érezzük szakmai támogatását, azon lehetőségek megragadását, amelyek lehetővé tették a fejlesztéseket – hangsúlyozta Karsai Attila. Az igazgató egyfajta hála gyanánt a tantestület és a diákok nevében adta át a közgyűlési elnöknek azt az iskolát ábrázoló tusrajzot, amelynek hátoldalát névjegyükkel látták el a tanárok és a diákok. Ódor Ferenc meghatottan jegyezte meg, a későbbiekben is szeretne tenni az iskoláért, hiszen a jövő a tét. Az avatószalag átvágása előtt kulturális műsort adtak a tanintézmény diákjai, majd a történelmi egyházak képviselői megáldották, megszentelték a felújított létesítményeket.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…